Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naşa prinţului William al Marii Britanii şi-a cerut scuze în faţa unei femei după un incident rasist

The Royal Family
Prinţul William Kate

Naşa prinţului William al Marii Britanii a avut o întrevedere cu o femeie în faţa căreia şi-a cerut scuze pentru comentariile "inacceptabile" pe care le-a făcut cu privire la rasa şi naţionalitatea acesteia în timpul unei recepţii oficiale de luna trecută, a anunţat vineri Palatul Buckingham, transmite Reuters.

Susan Hussey, în vârstă de 83 de ani, a renunţat la rolul său în cadrul familiei regale britanice după ce Ngozi Fulani, care s-a născut în Marea Britanie şi lucrează pentru un grup de sprijin pentru victime ale abuzurilor domestice, a dezvăluit că aceasta a întrebat-o în mod repetat "din ce parte a Africii sunteţi?" la un eveniment găzduit de soţia regelui Charles, Camilla, potrivit Agerpres.

Palatul Buckingham a calificat aceste remarci drept "inacceptabile şi profund regretabile", însă a precizat că cele două femei s-au bucurat vineri de o întrevedere 'plină de căldură şi înţelegere".

"Lady Susan şi-a luat angajamentul de a-şi aprofunda cunoştinţele referitoare la chestiunile sensibile implicate şi este recunoscătoare pentru oportunitatea de a afla mai multe despre problemele din acest domeniu", a transmis palatul într-un comunicat.

"Doamna Fulani, vizată pe nedrept de cel mai îngrozitor torent de abuzuri pe reţelele sociale şi în alte locuri, a acceptat aceste scuze şi apreciază că nicio răutate nu a fost făcută cu intenţie", a precizat Palatul.

Incidentul vine după acuzaţiile de rasism la adresa casei regale britanice formulate de fiul mai mic al regelui Charles, prinţul Harry şi de soţia sa, Meghan, într-un interviu cu Oprah Winfrey, în martie 2021, acuzaţii repetate în seria lor documentară lansată luna aceasta, difuzată de Netflix.

William, fiul cel mare al lui Charles şi moştenitorul tronului, a răspuns la afirmaţiile din interviul acordat realizatoarei Oprah Winfrey, spunând că "nu suntem o familie rasistă", în timp ce Palatul s-a angajat să facă mai multe în ceea ce priveşte diversitatea şi creşterea numărului de personal din rândul minorităţilor etnice.

"Majestăţile lor, regele şi regina consoartă şi alţi membri ai familiei regale au fost informaţi pe deplin şi sunt încântaţi că ambele părţi au ajuns la acest rezultat binevenit", a transmis Palatul în legătură cu întrevederea de vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.