Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| NASA dezvăluie sunetul înfiorător al unei găuri negre aflate la 200 de milioane de ani-lumină distanță

epochtimes.com
gaura neagra

Contul de Twitter al NASA dedicat exoplanetelor a dezvăluit un material audio în care ascultătorii pot auzi cum sună pentru urechea umană o gaură neagră aflată la 200 de milioane de ani lumină distanță.

De asemenea, agenția spațială a abordat, prin intermediul tweet-ului, ideea larg neînțeleasă că nu există sunet în spațiu.

"Concepția greșită conform căreia nu există sunet în spațiu își are originea în faptul că cea mai mare parte a spațiului este un vid, care nu oferă nicio modalitate de deplasare a undelor sonore", au scris ei.

"Un roi de galaxii are atât de mult gaz încât am detectat un sunet real. Aici este amplificat și amestecat cu alte date, pentru a auzi o gaură neagră!", au transmis aceștia pe Twitter, alături de un clip video. Contul este administrat de o echipă de oameni de știință care investighează exoplanetele, sau sferele planetare găsite în afara sistemului nostru solar.

Clusterul prezentat în videoclip se numește Perseus, iar datele au fost descoperite de către Observatorul cu raze X Chandra al NASA.

"Astronomii au descoperit că undele de presiune trimise de gaura neagră au provocat ondulații în gazul fierbinte al clusterului, care ar putea fi traduse într-o notă - una pe care oamenii nu o pot auzi la aproximativ 57 de octave sub Do mijlociu", au notat ei despre gaura neagră la vremea respectivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.