Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Născuți supraviețuitori: Singurii nonuleți din lume sunt 'perfect sănătoși' după un an de viață (video-foto)

times.com
copii nonuleti

Singurii nonuleți din lume - 9 bebeluși născuți în același timp - sunt „perfect sănătoși” și sărbătoresc prima lor aniversare, a declarat tatăl lor pentru BBC.

„Toți merg de-a bușilea acum. Unii stau în șezut și pot chiar să meargă dacă se țin de ceva”, a declarat Abdelkader Arby, tatăl celor nouă bebeluși, ofițer în armata din Mali. El a precizat că mama lor, Halima Cisse, în vârstă de 26 de ani, se simte, de asemenea, bine.

„Nu este ușor, dar este minunat. Chiar dacă este obositor uneori, când te uiți la toți bebelușii în perfectă stare de sănătate, [în linie] de la dreapta la stânga, suntem ușurați. Uităm totul”, a mai declarat el.

Bebelușii vor avea doar o mică sărbătoare de ziua lor de naștere cu asistentele și câteva persoane din blocul lor, a mai declarat Arby. „Nimic nu este mai bun decât primul an. Ne vom aminti acest moment minunat pe care îl vom trăi”.

Mama Cissé și copiii locuiesc în prezent într-un „apartament medicalizat” care aparține proprietarilor clinicii Ain Borja din Casablanca, unde s-au născut copiii. „Există asistente medicale care se află aici, pe lângă soția mea, care ajută la îngrijirea copiilor”, a mai spus Arby. „Clinica le-a dat un meniu care spune ce să le dea să mănânce în orice moment, noapte și zi", a continuat el.

Bebelușii au doborât recordul mondial pentru cei mai mulți copii născuți la o singură naștere care au supraviețuit. Înaintea nașterii din 4 mai 2021, mama Cissé a fost transportată cu avionul în Maroc de către guvernul din Mali pentru îngrijiri de specialitate.

Nașterile multiple sunt riscante, iar mamele care au mai mult de patru fetuși în același timp sunt sfătuite să întrerupă sarcina, dacă în țara lor avortul este legal. Există, de asemenea, riscul ca bebelușii să dezvolte probleme de sănătate din cauza nașterii premature, cum ar fi septicemia și paralizia cerebrală.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.