Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Năstase: 'Marea Britanie e un adversar dificil, dar cu toate fetele sănătoase noi avem prima șansă'

ilie nastase

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup, Ilie Năstase, a declarat marți că Marea Britanie este un adversar dificil în barajul pentru menținerea în Grupa Mondială II, dar a precizat că România este favorită dacă va avea toate jucătoarele sănătoase.

"Este bine pentru noi că jucăm acasă, dar puteam să întâlnim și adversare mai accesibile. Marea Britanie este un adversar dificil, au o jucătoare de Top 10, dar eu sunt convins că în România, cu toate fetele sănătoase și apte de joc, noi avem prima șansă. Dar, repet, nu va fi ușor", a spus Năstase pentru site-ul oficial al Federației Române de Tenis, făcând referire la absența Simonei Halep, indisponibilă pentru meciul România — Belgia din cauza unei accidentări.

Echipa de Fed Cup a României va întâlni Marea Britanie, în barajul pentru pentru menținerea în Grupa Mondială II, conform tragerii la sorți care a avut loc marți la Londra. Meciul se va juca în România în 22-23 aprilie.

Citește și: Halep și naționala de fete dau piept cu Marea Britanie în barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup

România țintește menținerea în al doilea eșalon valoric al competiției, după ce a fost învinsă de Belgia cu scorul de 3-1, în weekend, la București, în primul tur al Grupei Mondiale II.

Marea Britanie vizează promovarea în Grupa Mondială II, după ce a câștigat barajul de promovare în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa. Britanicele (Johanna Konta, Heather Watson, Jocelyn Rae/Laura Robson) au câștigat Grupa C, după victorii cu 3-0 în fața Letoniei, Turciei și Portugaliei, pentru ca în barajul de promovare să se impună cu 2-1 în fața Croației (Konta, învinsă de Ana Konjuh).

România și Marea Britanie au jucat de cinci ori în Cupa Federației, tricolorele câștigând de patru ori. Prima confruntare a avut loc în 1973, la Bad Homburg (RF Germania), iar România s-a impus cu 2-1, în sferturile Grupei Mondiale. În 1999, România câștiga cu 2-0 la Murcia (Spania), în semifinalele Grupei I a zonei Europa-Africa, iar peste doi ani învingea tot la Murcia cu 2-1, în primul tur al Grupei I zonale. În 2004, Marea Britanie câștiga cu 2-1 în Malta, în Grupa a II-a a zonei Europa-Africa. Ultima confruntare a avut loc în 2014, la Budapesta, în Grupa I a zonei Europa-Africa, iar România s-a impus cu 2-1, Simona Halep învingând-o pe Johanna Konta cu 6-1, 6-4, după ce Heather Watson trecuse de Sorana Cîrstea cu 6-7 (7), 6-1, 6-4, pentru ca punctul decisiv să fie adus de Irina Begu și Monica Niculescu, victorie cu un sec 6-0, 6-2 în fața perechii Jocelyn Rae/Heather Watson.

Johanna Konta este cea mai bună jucătoare britanică a momentului, ocupând locul 10 în ierarhia mondială, Heather Watson se află pe 72, iar Naomi Broady pe 103. La dublu, sunt patru britanice în top 100 — Broady pe 70, Watson pe 81, Anna Smith pe 89 și Jocelyn Rae pe 96.

În barajele pentru Grupa Mondială vor avea loc meciurile Franța — Spania, Rusia — Belgia, Germania — Ucraina și Slovacia — Olanda, anunță Agerpres.

Celelalte meciuri de baraj pentru Grupa Mondială II sunt Taiwan — Italia, Serbia — Australia și Canada — Kazahstan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.