Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Nașul' de la UNBR, nederanjat de Ministerul Justiției: Site-urile care induc în eroare cu privire la RNPM sunt încă active

Radu Pop
clujust.ro
unbr

Site-urile aegrm.ro, rnpm.eu, rnpm.info, rnpm.com, e-rnpm.ro, ernpm.ro, ernpm.com, registrulnationaldepublicitatemobiliara.ro, toate având același conținut și denumirea ”Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare – AEGRM”, sunt încă active, notează clujust.ro.

În urmă cu o lună clujust.ro a semnalat că acestea încalcă Legea nr.297/2018 privind publicitatea mobiliară deoarece creează impresia că sunt site-uri oficiale ale Registrului Național de Publicitate Mobiliară (RNPM), care s-a numit AEGRM și mulți încă folosesc această denumire când se referă la Registru. Toate domeniile înșirate mai sus îi aparțin avocatului Ciprian Bara, care are cea mai mare cotă în piața RNPM dintre agenții operatorului UNBR.

Întrebarea care se pune este de ce reprezentanții Ministerului Justiției, în subordinea căruia funcționează RNPM, nu au făcut nimic pentru a închide site-urile care induc în eroare posibilii clienți din piața RNPM? Clujust.ro a formulat o solicitare către MJ, la care nu a primit încă răspuns.

Site-urile menționate mai sus sunt înregistrate la Registrul de Domenii RoTLD pe cabinetul de avocat Bara Ciprian. Același avocat a înregistrat la OSIM din 2013 marca ”AEGRM”, pe când instituția încă avea acea denumire.

Articolul 39 alin. (1) din Legea publicității mobiliare nr.297/2018 prevede interdicție expresă privind creara unor astfel de site-uri.

„Constituie abateri disciplinare ale operatorilor/agenţilor autorizaţi:

g) construirea unei pagini de internet proprii de prezentare a activităţii astfel încât să inducă în eroare publicul utilizator ori să creeze confuzie cu pagina de internet a Registrului, prin aspectul general al paginii, prezentare, însemne oficiale folosite, denumiri, imagini, figuri sau alte caracteristici relevante;”

La art. 38 din aceealși lege scrie că „Operatorii (în cazul de față UNBR – n.red), birourile teritoriale proprii, precum și agenții împuterniciți ai acestora răspund în desfășurarea activității lor disciplinar, civil sau penal, după caz.”

UNBR a avut în 2021 venituri de peste 4,1 milioane lei din activitatea RNPM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.