Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Natalia Gavrilița, despre chestionarul Comisiei Europene: Nu este proiectul unui partid, ci un proiect de țară

captura Facebook
Natalia Gavrilița

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, solicită instituțiilor statului să conlucreze cât mai strâns la competarea chestionarului Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare a Republicii Moldova la UE. Potrivit premierului, chestionarul respectiv nu este un proiect al unui partid sau Guvernului, ci reprezintă un proiect de țară, notează deschide.md.

„Rugămintea către toți să prioritizăm lucrul cu acest chestionar... Au fost mai multe dispoziții trimise în adresa autorităților publice cu rugămintea de a desemna persoane responsabile pe diferite dimensiuni. Pentru a asigura un lucru cât mai rapid și mai calitativ, am discutat și cu colegii din Parlament, instituții subordonate, reprezentanți ai societății civile. Am desemnat responsabili pe anumite capitole. Rog să fie o conlucrare cât mai strânsă între toate instituțiile. Nu este proiectul unui Guvern sau a unui partid. Este un proiect de țară. Este proiectul unei generații să devenim candiddați și apoi membri ai Uniunii Europene”, a declarat Gavrilița în debutul ședinței Cabinetului de miniștri.

Potrivit ei, autoritățile trebuie să se asigure că răspunsurile oferite „sunt demne de statutul de țară candidat”.

„Este doar începutul. Vor urma și alte documente și procese. Va trebui să reformatăm anumite instituții și să lucrăm în pofida tuturor crizelor pentru a asigura viitorul european pe care îl așteaptă oamenii”, a punctat ea.

Amintim că luni, 11 aprilie 2022, comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, i-a înmânat ministrului de Externe al R. Moldova, Nicu Popescu, chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE a Republicii Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.