Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Natalia Gavrilița: Nu vedem planuri pentru implicarea Moldovei în acest război

captura Facebook
Natalia Gavrilița

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a declarat marți, 5 aprilie, în cadrul Conferinței donatorilor „Moldova Support Platform”, de la Berlin, că „autoritățile de la Chișinău nu văd implicarea Republicii Moldova sau a regiunii transnistrene în războiul din Ucraina”.

Prim-ministra țării a declarat că Moldova se află „într-o situație complexă cu riscuri de securitate înaltă”, transmite presa din Repulica Moldova.

„Într-adevăr, Moldova este într-o situație complexă, o țară mică într-o regiune cu riscuri de securitate înaltă și cu o regiune separatistă pe teritoriul căreia se află trupe ale Federației Ruse.

Urmărim cu atenție ce se întâmplă în regiune, suntem vigilenți. Deocamdată, nu vedem planuri pentru implicarea Republicii Moldova sau a regiunii transnistrene în acest război, dar desigur că situația este incertă și de aceea trebuie să rămânem vigilenți și să continuăm să lucrăm cu partenerii noștri pentru a asigura pacea și stabilitatea în Republica Moldova”, a declarat Natalia Gavrilița.

În context, prim-ministra a adăugat că războiul afectează și economia Republicii Moldova.

„Aproximativ 15% din comerțul nostru a fost cu Ucraina, Rusia si Belarus. Portul Odesa a fost un port logistic foarte important”, a spus Gavrilița.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.