Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Natalia Intotero anunță discuții cu toate partidele după haosul de la europarlamentare: 'Este normal ca statul român să le creeze posibilitatea aceasta'

stiripesurse.ro
Natalia Intotero

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, a declarat, luni, că este bucuroasă că tot mai mulţi români care trăiesc în afara ţării şi-au manifestat dorinţa de a participa la alegeri, iar statul român este normal să le creeze posibilitatea de a o face. Ea a afirmat că se va discuta cu toate partidele politice pentru a se găsi o soluţie la această problemă, până la alegerile prezidenţiale.

”Sunt foarte bucuroasă că un număr tot mai mare de cetăţeni din afara graniţelor doresc să fie cu adevărat acasă, în România, prin participarea la vot. (...) Am văzut la ultimele scrutine un interes tot mai mare din partea acestora de a participa la vot şi este normal ca statul român să le creeze posibilitatea aceasta”, a declarat, luni, Natalia Intotero, conform news.ro.

Aceasta a precizat că va exista ”o discuţie cu toţi parlamentarii indiferent de culoarea politică pentru a identifica toate soluţiile ca aceştia să poată participa la vot”.

Ea nu a avansat soluţii, precizând că acestea vor rezulta în urma discuţiilor.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a deschis un dosar penal în ceea ce priveşte votul în diaspora la alegerile europarlamentare şi la referendumul din 26 mai, după ce s-au primit, de la Parchetul General, 42 de plângeri având ca obiect nereguli la vot.

Mii de români din afara ţării au stat ore în şir la coadă pentru a vota, mulţi dintre ei nereuşind.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.