Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Natalia INTOTERO: În calitate de ministru pentru românii de pretutindeni, am premiat 100 de români marcanți din străinătate, oameni care aduc cinste țării!

http://www.mprp.gov.ro
Natalia-Elena INTOTERO Ministrul pentru Românii de Pretutindeni
Chiar dacă Ziua Națională a României este marcată oficial o singură dată pe an, eu sunt de părere că ar trebui să ne sărbătorim țara în fiecare zi. Ar trebui să o sărbătorim, în primul rând, prin respect reciproc față de concetățenii noștri. Ar trebui să o sărbătorim de fiecare dată când trecem pe lângă un tricolor arborat, cu un gând pentru cei care și-au dat viața ca acel drapel să existe. Sunt multe moduri prin care putem păstra România în suflet.
Patria românească este identitatea noastră comună, construită de-a lungul veacurilor, iar acest lucru trebuie prezervat și amintit corespunzător. Ca parlamentar român, m-am gândit de multe ori la acest lucru. Eu cred că fără simbolurile și eroii noștri din trecut, nu eram astăzi aici. Așadar, ei trebuie sărbătoriți și amintiți, pentru că numele lor este sinonim cu țara. În acest sens, cu sprijinul scriitorului Laurian Stănchescu, căruia îi mulțumesc cu această ocazie, am inițiat anul acesta două proiecte legislative, devenite deja legi:
Legea nr. 137/2020 pentru declararea lui Mihai Viteazul, Domn al Țări Românești și al Moldovei și Principe al Transilvaniei, martir și erou al națiunii române. Mihai Viteazul și-a câștigat prin luptă și sacrificiu locul în istorie, fiind recunoscut drept primul domnitor român care a conştientizat şi acţionat în ideea Unirii celor trei ţări româneşti, reușind imposibilul în data de 27 mai 1600 – data Primei Uniri a celor Trei Țări Românești.
Legea nr. 138/2020 pentru declararea personajelor istorice Horea, Cloșca și Crișan martiri și eroi ai națiunii române și pentru comemorarea la data de 8 noiembrie a Martirilor Români de la Beliș. Curajul celor trei, liderii Răscoalei țărănești din Transilvania din 1784, reprezentând dorința și lupta interioară a tuturor românilor pentru dezrobire și emancipare, a rămas un moment semnificativ în istoria României.
Un moment în care am simțit cu adevărat românește a fost Gala 100 pentru Centenar. La sfârșitul anului 2018, în apropierea Zilei Naționale, sărbătoream excelența românească de peste hotare la Ateneul Român. În calitate de ministru pentru românii de pretutindeni, am premiat 100 de români marcanți din străinătate, oameni care aduc cinste țării noastre, fiind adevărați ambasadori. Un cadru patriotic extraordinar, de care nu voi uita niciodată. Scrie pe pagina de facebook, fostul Ministru pentru Romanii de Pretutindeni, Natalia Intotero

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.