Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naţionala de juniori a României s-a clasat pe locul 4 la CE de gimnastică juniori

Radio DEEA
gimnastica masculina

Naţionala de juniori a României s-a clasat, miercuri, pe locul 4 în concursul pe echipe de la Campionatul European de la Mersin. Fraţii Gabriel şi Robert Burtanete s-au calificat şi în trei finale pe aparate, plus cea la individual-compus. Seniorii, între care se numără şi Marian Drăgulescu, vor începe calificările joi.

Podiumul la echipe, în concursul de juniori, a fost ocupat, în ordine, de Ucraina (239.128 puncte), Ungaria (232.494) şi Bulgaria (228.361). România a fost pe locul 4, cu 225.193 puncte, potrivit news.ro.

Citește și: Liderul AUR, George Simion va iniția suspendarea președintelui: Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral

Concursul de miercuri a adus şi calificări în finalele pe aparate pentru Gabriel Burtanete, al treilea la inele (12.800) şi primul la sărituri (14.299), şi în aceeaşi probă pentru fratele lui, Robert, de pe locul secund (14.083). Robert Burtanete al fost al cincilea şi în calificări la paralele (13.133).

De asemenea, la individual-compus Gabriel Burtanete s-a calificat de pe locul 5 (76.399 puncte), iar fratele lui, Robert, de pe locul 13 (74.631).

România va avea astfel aceşti doi gimnaşti în trei finale pe aparate şi la individual-compus.

Seniorii debutează în calificări joi.

Citește și: Rareș Bogdan: PNL ar urma să aibă undeva la 10-11 miniştri

Lotul de seniori este format din gimnaştii Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Andrei Groza, Marc Răzvan, antrenorii fiind Ştefan Gal, Marius Urzică şi Marius Berbecar. Lotul juniorilor îi include pe Gabriel Burtanete, Robert Burtanete, Raul Şoica, Nicolae Bera, cu antrenorii Adrian Meleancă, Cornel Burduhosu.

Programul CE în continuare este următorul: 10 decembrie - calificări seniori, 11 decembrie - individual-compus juniori, 12 decembrie - finală echipe seniori, 13 decembrie - finale aparate juniori şi seniori.

Campionatul European masculin are loc între 9 şi 13 decembrie, cu delegaţii din 20 de ţări, însumând 127 de gimnaşti (65 juniori, 62 seniori). Tot la Mersin, se va desfăşura Campionatul European feminin, între 17 şi 20 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.