Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO anunță că e gata de un RĂZBOI cu Rusia: Marea Britanie spune că APĂRĂ România

ukraine-office.eu
razboi hibrid Rusia

Ministrul britanic al apărării, Michael Fallon, şi-a manifestat luni speranţa că viitorul lider de la Casa Albă, Donald Trump, va fi 'ferm' cu Moscova şi a dezaprobat ideea că Marea Britanie s-ar putea regăsi izolată ca o consecinţă a admiraţiei preşedintelui ales al SUA faţă de Vladimir Putin, transmite agenţia EFE citată de agerpres.ro.

'Cred că trebuie să facem distincţie între retorica de campanie electorală a preşedintelui ales Trump şi ceea ce va fi în practică. Fiecare administraţie americană a fost fermă cu Rusia. Am văzut aviaţie cu rază largă de acţiune, bombardierele ruse zburând în apropiere de graniţa noastră aeriană. Am văzut mai multă activitate a submarinelor, am văzut manevre la frontiera statelor baltice şi de-a lungul graniţei cu Polonia, am văzut o intensificare a activităţii maritime în Marea Baltică. Am avut acestă flotilă navigând prin Canalul Mânecii.Eu cred că Putin pune la încercare Alianţa şi noi trebuie să răspundem.', a afirmat Fallon într-o declaraţie acordată postului BBC.

Citește și: Noua MODĂ PORNO printre tinere: Cum au ajuns să se machieze / FOTO

Întrebat dacă are contacte cu noua echipă republicană ce va prelua Administraţia SUA pe 20 ianuarie, oficialul britanic a răspuns că responsabili din guvernul de la Londra discută deja cu echipa de consilieri ai lui Trump.

Ministrul britanic al apărării a estimat totodată că preşedintele rus Vladimir Putin încearcă să testeze Alianţa Nord-Atlantică, el amintind de sporirea incursiunilor aviaţiei militare şi a submarinelor ruse în apropierea coastelor Marii Britanii, precum şi de manevrele armatei ruse aproape de frontiera poloneză şi de statele baltice. 'Cred că Putin pune la încercare Alianţa şi trebuie să răspundem', a subliniat Fallon.

Citește și: SCANDAL în învățământ: Două ELEVE s-au rupt în BĂTAIE / VIDEO ȘOCANT

'Trebuie să spunem clar că NATO este o alianţă defensivă, dar care în egală măsură este pregătită să sară în apărarea acelor membri care se simt foarte vulnerabili, mai ales în flancul estic. Vom desfăşura trupe în Estonia, suplimentăm numărul trupelor din Polonia, iar anul viitor vom trimite avioane de vânătoare Typhoon în România pentru a ajuta la asigurarea securităţii la Marea Neagră.', a explicat el în continuare.

Într-un interviu acordat în luna iulie publicaţiei The New York Times, la o întrebare legată de acţiunile ameninţătoare ale Rusiei la adresa ţărilor baltice, Trump a răspuns că, dacă Rusia le va ataca, atunci el va decide să le vină în ajutor numai după ce va analiza dacă aceste naţiuni 'şi-au îndeplinit obligaţiile faţă de noi'.

Citește și: Britney Spears s-a DEZLĂNȚUIT: Cum arată și ce face într-un clip / VIDEO HOT

Trump a mai spus atunci că aliaţii din NATO trebuie să-şi sporească bugetele destinate apărării şi să nu mai conteze pe 'generozitatea' americană la acest capitol. 'Îmi doresc să pot continua să respect alianţele încheiate, dar pentru aceasta aliaţii trebuie să înceteze să profite de generozitatea pe care Statele Unite nu şi-o mai pot permite', a afirmat Trump când încă era doar candidat la preşedinţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.