Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO dă un semnal clar: Trimite trupe și amenință Rusia că va riposta

nato rusia

Mai multe trupe NATO vor fi desfăşurate în curând în Polonia în cadrul eforturilor vizând să asigure ţările din Europa de Est care se simt ameninţate de Rusia, a afirmat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, luni, cu prilejul unei vizite la Varşovia, relatează dpa.

Varşovia va găzdui în luna iulie următorul summit al NATO, în cursul căruia liderii vor lua în discuţie trimiterea unor batalioane în Polonia şi ţările baltice, o măsură care este susceptibilă să irite mai mult Rusia, care susţine că extinderea Alianţei spre est îi ameninţă securitatea naţională.

Citește și: Ea e topmodelul care și-a ucis iubitul milionar: De ce l-a împușcat / FOTO

"Să fiu bine înţeles: în Polonia vor fi mai multe trupe NATO după summitul de la Varşovia, pentru a trimite un semnal clar că un atac asupra Poloniei va fi considerat un atac asupra întregii Alianţe", a declarat Jens Stoltenberg în prima zi a vizitei sale în această ţară.

NATO discută în continuare despre "numărul exact şi locurile" unde va fi întărită prezenţa sa în Est, iar trupele vor fi multinaţionale şi amplasate prin rotaţie, a adăugat el. Miniştrii Apărării din ţările membre ale Alianţei vor stabili detaliile cu ocazia negocierilor programate pe 14 şi 15 iunie la Bruxelles.

Citește și: BARBARIE în România! Câini băgați în lada frigorifică pentru a fi uciși / VIDEO

Preşedintele polonez, Andrzej Duda, a menţionat că ţara sa este dornică să găzduiască trupe ale Alianţei pe teritoriul său.

"Vrem să ne asigurăm că Polonia nu este doar membru al NATO, vrem să şi avem NATO aici în Polonia, să avem aici trupe ale forţelor aliate şi armate", a declarat el.

Citește și: A fost condamnată la 40 de ani de închisoare pentru că a pierdut o sarcină: Cum a fost salvată după 5 ani de detenție

"Vrem să să ne asigurăm că în Polonia se vor desfăşura cât mai multe exerciţii militare, pentru a simţi prezenţa forţelor NATO în ţara noastră", a adăugat Andrzej Duda.

Între 7 şi 17 iunie, în Polonia va fi organizat un amplu exerciţiu militar, numit Anakonda 2016, cu peste 25.000 de participanţi, potrivit US Army.

Citește și: Adele s-a făcut de râs în Portugalia: Ce a pățit cântăreața / VIDEO

Jens Stoltenberg a respins afirmaţiile că exerciţiul militar ar putea spori tensiunile cu Rusia.

"Este un exerciţiu programat, a fost anunţat, este transparent, prin urmare nu sunt motive să creeze vreo preocupare", a subliniat el.

Citeşte şi: Nu e rău nici la puşcărie: Cea mai sexy deţinută a înnebunit internetul / FOTO

Relaţiile dintre NATO şi Moscova se află la cel mai scăzut nivel după încheierea Războiului Rece, din cauza anexării Peninsulei Crimeea la Rusia şi a sprijinului acordat de această ţară separatiştilor din estul Ucrainei, scrie agerpres.ro.

Citeşte şi: Mega lovitură dată de judecători: Un senator ALDE şi un primar, condamnaţi DEFINITIV

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.