Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO, în alertă după anunțul lui Putin privind armele nucleare: 'Situaţia devine şi mai gravă'

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a declarat duminică alarmat de decizia preşedintelui rus Vladimir Putin de a pune în alertă "forţele de descurajare" ale armatei ruse, care pot include şi o componentă nucleară, transmite dpa. Într-un interviu acordat duminică postului BBC, Stoltenberg a apreciat că anunţul făcut de Putin dovedeşte cât de "gravă" este confruntarea pe tema invadării Ucrainei de către Rusia, informează Agerpres.

Într-o intervenţie separată la postul de televiziune CNN, Stoltenberg a denunţat "o retorică periculoasă" şi un "comportament iresponsabil".

"Aceasta este o retorică periculoasă. Acesta este un comportament iresponsabil. Şi, desigur, când combini această retorică cu ceea ce face (Rusia) pe teren în Ucraina - poartă un război împotriva unei naţiuni independente, suverane, declanşează o invazie masivă asupra Ucrainei - situaţia devine şi mai gravă", a apreciat Stoltenberg la programul "State of the Union" de pe CNN, citat de Reuters.

Agenţia dpa aminteşte că Putin a ordonat duminică punerea în alertă a "forţelor de descurajare" ale armatei ruse, potrivit unei înregistrări video distribuite de Kremlin. Putin s-a referit la "arme de descurajare", dar nu a menţionat explicit armele nucleare, notează dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.