Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO luptă cu patru coloși: secretarul general vorbește despre o alianță 'autoritară', întinsă pe mai multe continente

internationalaffairsbd.com
geopolitica glob

NATO luptă cu patru coloși: secretarul general vorbește despre o alianță 'autoritară', întinsă pe mai multe continente

Secretarul general al NATO a declarat că guvernele occidentale se confruntă cu o "alianţă autoritară" compusă din Rusia, China, Iran şi Coreea de Nord, care colaborează mai strâns ca oricând, informează BBC, potrivit Rador Radio România.

Jens Stoltenberg a declarat pentru BBC că guvernul de la Beijing susţine "economia de război a Rusiei". În privinţa războiului din Ucraina, Stoltenberg a subliniat că NATO trebuie să se asigure că Kievul poate ajunge la un "rezultat acceptabil".

"Cele mai multe războaie se încheie la masa negocierilor, însă ceea ce se întâmplă la masa negocierilor este corelat foarte strâns cu situaţia de pe front. Rusia crede că îşi poate atinge obiectivele pe câmpul de luptă. Aşadar, o cale de a convinge Rusia că trebuie să se aşeze şi să accepte o soluţie în care Ucraina triumfă, ca stat suveran, independent în Europa, este de a oferi sprijin militar Ucrainei", a precizat secretarul general al NATO.

CONTEXT: NATO sărbătoreşte 75 de ani în timp ce Războiul rus din Ucraina îi erodează unitatea

NATO a marcat joi 75 de ani de apărare colectivă în Europa şi America de Nord, iar diplomaţi de rang înalt s-au angajat să menţină direcţia în Ucraina, în contextul în care armata rusă, mai bine înarmată, deţine controlul pe câmpul de luptă, relatează The Associated Press.

Această aniversare are loc în contextul în care Alianţa, care numără în prezent 32 de state membre, analizează un plan prin care să furnizeze o susţinere militară pe termen lung mai previzibilă Ucrainei, relatează NEWS.RO.

Ucraina, afectată de o penurie de muniţie, a scăzut săptămâna aceasta vârsta conscripţiei de la 27 la 25 de ani, cu scopul de a-şi înnoi trupele epuizate. ”Ucraina este atacată greu zilnic, 24 de ore pe săptămână”, a declarat presei ministrul eston de Externe Margus Tsahkna, îndemnând la trimiterea de material militar, drone şi obuze de artilerie suplimentare Kievului.

”Trebuie să dăm Ucrainei aceste sisteme pe care nu le folosim, pentru a-şi proteja populaţia, infrastructura civilă şi energetică”, a pledat el înaintea unei ceremonii la care a asistat împreună cu omologii săi de marcare a zilei semnării Tratatului fondator al NATO, la 4 aprilie 1949, la Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.