Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO răspunde la AMENINȚĂRILE lui Vladimir Putin prin românca Oana Lungescu: 'Trupele noastre sunt defensive, Rusia are armată în țări care o vor'

interfax
putin

NATO a respins, miercuri, sugestia preşedintelui rus Vladimir Putin conform căreia forţele Alianţei Nord-Atlantice din estul Europei reprezintă o ameninţare pentru Rusia, spunând că ele nu se compară cu desfăşurările de trupe ale Moscovei.

"Acţiunile NATO sunt defensive, proporţionate şi pe deplin în linie cu angajamentele noastre internaţionale", a precizat, într-un email către Reuters, purtătoarea de cuvânt a Alianţei Nord-Atlantice, Oana Lungescu, scrie agerpres.ro.

Citește și: Iulia Vântur va prezenta Cerbul de Aur! Ce sumă i se va da pentru cele 3 zile

"NATO a desfăşurat 4.000 de militari în flancul estic al Alianţei, pentru a descuraja orice posibilă agresiune. Aceste trupe nu se pot compara cu diviziile desfăşurate de Rusia. Spre comparaţie, Rusia are trupe în Ucraina, Georgia şi R. Moldova, împotriva voinţei guvernelor acestora", a mai spus purtătoarea de cuvânt.

Oana Lungescu a contrazis de asemenea afirmaţia lui Putin conform căreia NATO refuză să discute cu Rusia regulile pentru zborurile militare, spunând că aviaţia este un subiect în diferite forumuri militare comune.

Citește și: S-a aflat cine o înlocuiește pe Mihaela Rădulescu la Românii au talent! Cine este noul jurat

"În ceea ce priveşte aviaţia, am discutat despre siguranţa aeriană în Marea Baltică în cadrul Consiliului NATO-Rusia", a mai spus ea.

Rusia se vede forţată să reacţioneze la avansarea infrastructurii NATO şi la apariţia elementelor sistemului de apărare antirachetă al SUA în apropierea graniţelor sale, a reiterat miercuri preşedintele rus Vladimir Putin, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său finlandez Sauli Niinisto în finalul întâlnirii lor la Soci, celebră staţiune de pe coasta rusă a Mării Negre, potrivit presei din Rusia.

Citește și: Îngrijorător! Supermarketurile refuză un produs autohton .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.