Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO și Rusia, aproape de un conflict direct! Exerciții militare în paralel în Marea Baltică: rușii au tras cu rachete Kalibr

Navy Recognition
Kalibr racheta

Armata rusă a raportat că a lansat rachete de croazieră Kalibr în timpul exercițiilor din Marea Baltică împotriva țintelor condiționate - nave și obiecte terestre îndepărtate ale „inamicului". NATO, de asemenea, efectuează exerciții militare în Marea Baltică, manevrele militare fiind efectuate în condițiile în care Suedia și Finalanda vor să intre în NATO.

Rușii au tras cu rachete

"În zonele maritime ale Flotei Baltice, grupuri de nave formate din nave mici de rachete Mytishchi, Sovetsk, Odintsovo, Zeleny Dol au efectuat lansări electronice cu sisteme de rachete Kalibr la ținte care imită detașamentele de nave de război ale unui inamic condiționat, precum și la obiectele de coastă ale unui inamic condiționat situat la o distanță considerabilă de nave", a declarat luni serviciul de presă al Flotei ruse baltice, citat de Interfax. "Ca urmare a lansărilor electronice, toate obiectivele desemnate au fost lovite cu succes", se arată în raport. Lansările electronice cu rachete Kalibr au fost efectuate ca parte a exercițiului operațional al Flotei Baltice a Federației Ruse, a declarat armata rusă. Flota Baltică rusă este o asociație operațională și strategică a marinei ruse în Marea Baltică. Principalele puncte de bază sunt Baltiysk (regiunea Kaliningrad) și Kronstadt (regiunea Leningrad).  Kalibr este o familie de rachete de croazieră rusești cu rază lungă de acțiune.

Și NATO face exerciții

Paisprezece aliați NATO, împreună cu două țări partenere NATO, Finlanda și Suedia, participă în prezent la exercițiul Baltic Operations (BALTOPS 22) cu peste 45 de nave, peste 75 de aeronave și 7.500 de persoane.

Acest exercițiu anual de primă mărime, axat pe domeniul maritim, a debutat la Stockholm, Suedia, la 05 iunie. Acesta se desfășoară în regiunea baltică în perioada 5-17 iunie și oferă o oportunitate unică de antrenament pentru a consolida capacitățile de răspuns combinate, esențiale pentru menținerea libertății de navigație și a securității în Marea Baltică. Printre națiunile participante se numără Belgia, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Letonia, Lituania, Norvegia, Țările de Jos, Polonia, Suedia, Turcia, Regatul Unit și Statele Unite. Aceste țări vor exersa o serie de capacități care demonstrează flexibilitatea inerentă a forțelor maritime, transmite NATO. Scenariile exercițiilor includ operațiuni amfibii, artilerie, antisubmarin, apărare aeriană, operațiuni de deminare, eliminarea munițiilor explozive, vehicule subacvatice fără pilot și intervenții medicale. BALTOPS 22 are loc în Suedia și coincide cu cea de-a 500-a aniversare a Marinei suedeze. BALTOPS 22 prezintă, de asemenea, scenarii de răspuns medical mai robuste, în special în timpul antrenamentelor de recuperare a personalului la bordul unui submarin. Exercițiul se bazează pe iterațiile anterioare prin consolidarea încorporării domeniului spațial prin intermediul Centrului spațial al NATO. Insula suedeză Gotland a găzduit exerciții de apărare ca parte a BALTOPS 22. Soldații suedezi au exersat întărirea rapidă și apărarea insulei împotriva unui inamic simulat, interpretat în acest an de Unitatea expediționară 22 a Corpului de Infanterie Marină al Statelor Unite (22nd MEU).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.