Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO s-a dotat cu un centru de contraspionaj în Polonia

NATO

Alianţa Nord-Atlantică dispune de joi de un Centru de Excelenţă pentru Contrainformaţii Militare la Cracovia, în sudul Poloniei, în contextul în care politica Moscovei suscită îngrijorări în regiune, relatează AFP, conform agerpres.ro

"Aici vor fi elaborate principalele norme, reguli şi moduri de a acţiona ale serviciilor de contraspionaj din ţări aliate din NATO cu scopul de a se opune în mod eficient acţiunilor de pătrundere a inamicului nostru", pătrundere care vizează "toate domeniile vieţii", a declarat ministrul apărării polonez Antoni Macierewicz, citat de agenţia de presă PAP. La ceremonia de inaugurare a centrului au mai participat omologii săi ungar, român şi slovac. 

Ministrul slovac al apărării Peter Gajdos a declarat că centrul este capabil să efectueze exerciţii şi instruire şi de asemenea să elaboreze expertize legate de contraspionaj. 

Zece ţări au participat la crearea Centrului de Excelenţă pentru Contrainformaţii Militare al NATO, decisă în 2015. Până în prezent au fost deschise 24 de centre de excelenţă ale NATO, inclusiv Centrul de Excelenţă HUMINT de la Oradea. 

Comandantul forţelor terestre americane în Europa, generalul Ben Hodges, sublinia la jumătatea lunii august că "Polonia a devenit pentru SUA centrul de greutate a tot ceea ce facem în materie de descurajare", potrivit AFP. Batalioane ale NATO staţionează din acest an în Polonia şi în ţările baltice, aminteşte agenţia franceză de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.