Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO sesizează un fenomen în războiul din Ucraina: 'Scade numărul forțelor implicate și crește calitatea armamentului!'

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Războiul din Ucraina a demonstrat rolul-cheie al dimensiunilor informaționale și spațiale ale războiului, a declarat joi comandantul suprem al NATO în Europa, Christopher Cavoli, într-o conferință de presă la Bruxelles, după o reuniune de două zile a șefilor Statului Major General al alianței și a țărilor partenere, inclusiv Ucraina.

"Acest conflict a demonstrat că forța militară nu este singura, există și alte niveluri de amenințări, vedem rolul cheie al componentei informaționale, cibernetice, precum și cosmice. Și trebuie să luăm în considerare rolul actorilor nestatali care joacă un rol semnificativ, de exemplu, în spațiu", a spus el.

La rândul său, șeful Comitetului Militar al NATO, Rob Bauer, a subliniat că războiul din Ucraina este "o combinație între vechi și nou". "Acest război este o combinație între cele foarte vechi și cele foarte noi. Vedem vechiul război de tranșee din 1914-1918 cu un consum uriaș de obuze, completat de cele mai recente drone, informații și confruntări informatice", a spus el.

Comandantul Suprem al NATO pentru Transformare, Philippe Lavigne, a declarat în cadrul aceleiași conferințe de presă că, ținând cont de primele lecții ale războiului din Ucraina, alianța "trebuie să găsească echilibrul corect între numărul și calitatea trupelor, ținând cont de tendința actuală, în care numărul forțelor implicate este în scădere, iar calitatea este în creștere".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.