Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO sprijină Ucraina logistic cu echipamente de comunicații în conflictul cu Rusia

wall street journal
Jens Stoltenberg

NATO va livra luna aceasta armatei ucrainene echipamente de comunicaţii sigure, a declarat joi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, după o întâlnire la Bruxelles cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko pe a cărei agendă s-a aflat recenta confruntare ruso-ucraineană din Marea Azov, informează Reuters, informează Agerpres.

Stoltenberg şi-a exprimat cu acelaşi prilej respectul faţă de "calmul şi reţinerea" de care a dat dovadă Ucraina în cursul crizei şi a reiterat susţinerea NATO faţă de aspiraţiile acesteia de a adera la Alianţă, perspectivă căreia Moscova i se opune cu vehemenţă.

Livrarea de echipamente de comunicaţii anunţată joi de secretarul general al NATO face parte dintr-un pachet de asistenţă în valoare de 40 de milioane de euro promis de aliaţi pentru întărirea forţelor armate ale Kievului.

Citește și: Uniunea Europeană 'susține' Ucraina în conflicul cu Rusia, dar nu-i sancționează deloc pe oamenii lui Vladimir Putin

Rusia a rezistat apelurilor internaţionale la eliberarea celor trei nave ucrainene şi a echipajelor acestora sechestrate în noiembrie în Strâmtoarea Kerci prin care se face accesul în Marea Azov, în apropiere de peninsula ucraineană Crimeea anexată în 2014 de Moscova.

Preşedintele ucrainean a subliniat joi că prioritatea absolută a ţării sale este recuperarea echipajelor celor trei nave.

Liderii Uniunii Europene vor discuta despre conflictul ruso-ucrainean la dineul de lucru de joi seara de la Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.