Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO transmite Rusiei că îi va acorda tot sprijinul Ucrainei, dacă Moscova decide să o atace

Telegraph.md
Vladimir Putin

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a reiterat sâmbătă sprijinul alianţei pentru Ucraina, pe fondul indiciilor că Rusia plănuieşte o invazie, informează dpa.

Stoltenberg, care participă la Conferinţa de securitate de la Munchen, a răspuns, de asemenea, apelului preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru mai multă onestitate în chestiunea dacă ţara sa poate adera la NATO, în declaraţii pentru postul german ARD despre actuala situaţia de securitate, scrie agerpres.ro.

Citește și: Totul arată că Rusia planifică un atac complet asupra Ucrainei (NATO)

"Ajutăm Ucraina să îşi consolideze capacitatea de apărare. Oferim instruire, echipamente şi astfel ajutăm la integrarea euro-atlantică", a spus Stoltenberg. El a adăugat că aderarea Ucrainei la NATO este posibilă, dar este, în cele din urmă, decizia celor 30 de aliaţi.

Stoltenberg a spus că în prezent este vorba mai puţin despre aderarea Ucrainei la NATO cât "dacă acceptăm că o mare putere precum Rusia încearcă să dicteze unei alte ţări, prin forţă, ce poate şi ce nu poate face".

Citește și: Intervenție `cu bocancul` pentru Rusia: Îngrijorările Rusiei cu privire la Ucraina trebuie `respectate`, spune diplomația chineză

"Toate semnele indică faptul că Rusia plănuieşte un atac la scară largă asupra Ucrainei", a mai declarat secretarul general al NATO.

Stoltenberg a confirmat că pe teren se înregistrează o consolidare militară a forţelor ruse."Nu se retrage nicio trupă, aşa cum spune Rusia, ci se adaugă noi trupe".

Citește și: Teama de o operațiune tip `steag fals` alimentează tensiunile în Ucraina

El a mai spus că există indicii că Rusia se pregăteşte să creeze un pretext pentru un atac. În pofida ameninţării unei escaladări, Stoltenberg a reiterat angajamentul alianţei pentru o soluţie politică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.