Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO trebuie menţinută ca alianţă militară dar să-și asume un rol politic mai semnificativ (FAZ)

NATO

NATO trebuie menţinută ca alianţă militară, dar în acelaşi timp trebuie să-şi asume, într-un final, şi un rol mai semnificativ în plan politic, se arată într-un editorial publicat luni în cotidianul conservator german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), după încheierea ediţiei din acest an a Conferinţei de securitate de la Munchen, transmite dpa.

Potrivit FAZ, NATO trebuie să devină "un forum în care democraţiile transatlantice discută marile probleme, îşi coordonează politicile şi îşi reglementează disputele".

"La rândul lor, Statele Unite ale Americii trebuie să înveţe că a conduce nu înseamnă a da ordine. Aşa ceva nu mai funcţionează, chiar dacă securitatea europeană continuă să se bazeze pe garanţiile americane", se subliniază în editorial.

Cotidianul german îl critică, în fine, pe preşedintele american Donald Trump pentru că "este atras mai mult de dictatori decât de partenerii săi democratici" şi avertizează că, "dacă s-ar prăbuşi comunitatea transatlantică, va veni ora liderilor autoritari". "Nu se poate să ne dorim asta. În cei 30 de ani trecuţi de la căderea Zidului Berlinului, NATO nu a devenit deloc irelevantă", notează FAZ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.