Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO: Trupele ruseşti nu s-au retras de la frontiera cu Ucraina

rusi Rusia armata

Alianţa Nord-Atlantică nu a constatat 'manevre majore şi semnificative' care să confirme anunţul făcut de preşedintele rus Vladimir Putin cu privire la retragerea a 17.600 de soldaţi ruşi desfăşuraţi de-a lungul frontierei ucrainene, a anunţat joi un responsabil militar pentru AFP.

'Vom saluta retragerea trupelor ruseşti de la frontiera cu Ucraina, pentru că acesta ar fi un pas în direcţia cea bună. Dar, pentru moment, nu am observat manevre majore şi semnificative' în acest sens, a afirmat acest ofiţer din cadrul NATO, a cărui identitate nu este dezvăluită de agenţia de presă franceză.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat sâmbătă seară retragerea trupelor ruseşti desfăşurate începând din această vară la frontiera cu Ucraina, în perspectiva unei săptămâni de intensă activitate diplomatică în jurul crizei ucrainene. Vineri dimineaţă, Putin urmează să se întâlnească cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko pe marginea summitului ASEM de la Milano.

Potrivit Kremlinului, ordinul de retragere vizează 17.600 de soldaţi implicaţi în manevre în regiunea Rostov, în sudul Rusiei, învecinată cu bazinul Donbas ucrainean. Rusia este acuzată de Occidentali, în frunte cu NATO, că a trimis soldaţi bine înarmaţi să lupte alături de separatiştii proruşi din această regiune. Printre altele, circa 20.000 de soldaţi erau comasaţi de-a lungul frontierei, de partea rusească, din această vară, potrivit celor mai recente date NATO.

'Există în continuare o forţă importantă şi capabilă poziţionată pe frontiera ucraineană şi dispozitive cu armament greu ce trebuie retrase', a precizat înaltul responsabil al NATO, fără a oferi cifre exacte. 'După cum au spus în mod clar şi conducătorii NATO reuniţi la summitul din Ţara Galilor, Rusia trebuie să îşi înceteze sprijinul pentru separatişti în estul Ucrainei, să îşi retragă trupele şi să pună capăt activităţilor militare de-a lungul frontierei cu Ucraina', a conchis ofiţerul.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.