Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO a urmărit racheta care a ucis doi oameni în Polonia: informațiile au fost furnizate ulterior către alianță și Varșovia (surse militare pentru CNN)

navalpost.com
Harpoon rachete racheta

Un avion NATO care zbura marți deasupra spațiului aerian polonez a urmărit racheta care a aterizat și a ucis doi oameni, a declarat marți un oficial militar al alianței pentru CNN.

  • "Informațiile cu urmele radar ale rachetei au fost furnizate NATO și Poloniei", a adăugat oficialul militar NATO.

Oficialul NATO nu a precizat cine a lansat racheta care a fost urmărită aterizând în Polonia și nici de unde a fost lansată.

Avioanele NATO au efectuat o supraveghere regulată în jurul Ucrainei de când a început invazia rusă. Avionul care zbura marți deasupra Poloniei monitoriza evenimentele din Ucraina.

Informația obținută de CNN pare să confirme pozițiile oficialilor și liderilor mondiali, care nu acuză Rusia pentru incident.

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că este puţin probabil ca racheta care a lovit Polonia să fi fost lansată din Rusia, spunând că Washingtonul şi aliaţii săi vor să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat înainte de a decide o reacţie.

De asemenea, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că ia în serios negațiile Rusiei privind implicarea în incidentul din Polonia, adăugând că este posibil să fie vorba de o eroare tehnică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.