Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nava Ocean Viking salvează 25 de migranţi în largul Libiei; mai multe persoane sunt date dispărute

www.thenational.ae
Ocean Viking

Ocean Viking, o navă închiriată de organizaţia neguvernamentală franceză SOS Mediterranee, a salvat miercuri în largul coastelor libiene 25 de persoane care se aflau într-o "barcă pneumatică" ce plutea în derivă de "aproape o săptămână", a precizat ONG-ul într-un comunicat, citat de AFP, potrivit Agerpres.

"Cei salvaţi au spus că mai multe persoane ar fi decedat, astfel că acum sunt date dispărute", a declarat SOS Mediterranee, care are sediul la Marsilia, în sudul Franţei.

"A fost nevoie să fie pus în aplicare un plan masiv de salvare medicală pentru a îngriji supravieţuitorii care se aflau într-o stare fizică şi psihică extrem de precară", a continuat ONG-ul, adăugând că "a fost trimisă o cerere de evacuare medicală urgentă pentru două persoane găsite inconştiente şi în stare critică".

Din 2016, SOS Mediterranee a salvat peste 39.000 de persoane în Marea Mediterană, în principal în zona centrală a Mediteranei, cea mai periculoasă rută migratorie din lume.

În 2023, 3.105 de migranţi au decedat sau au fost daţi dispăruţi după ce au încercat să traverseze Mediterana pentru a ajunge în Europa, potrivit celor mai recente cifre ale Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), o agenţie a ONU. Din ianuarie, 278 de migranţi au murit sau au fost daţi dispăruţi, potrivit aceleiaşi surse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.