Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nava Poliţiei de Frontieră care a participat la o operaţiune de combatere a migraţiei în Marea Mediterană a revenit la Constanţa

Nava Poliţiei de Frontieră care a participat în ultimele patru luni la o operaţiune de combatere a migraţiei în Marea Mediterană a revenit, luni, la Constanţa. Poliţiştii de frontieră români au salvat cu acest prilej peste 2.000 de migranţi aflaţi în pericol, potrivit news.ro.

Garda de Coastă a transmis, luni, printr-un comnicat de presă, că în perioada 11 august – 1 decembrie, nava maritimă de supraveghere MAI 0201 „Ştefan cel Mare” din dotarea Poliţiei de Frontieră a participat la Operaţiunea Comună „THEMIS”, organizată de Agenţia Europeană FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Poliţie de Frontieră şi Gardă de Coastă) ce s-a desfăşurat la frontierele maritime externe ale Uniunii Europene.

Citește și: Ex-demnitarul Costoiu RUPE TĂCEREA la ICCJ - A indicat-o pe Ecaterina Andronescu drept...

“Nava amiral a Poliţiei de Frontieră Române a executat misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterană, la frontiera maritimă externă din sudul Italiei, alături de forţele de poliţie şi de impunere a legii ale tuturor statelor membre U.E. participante la misiune. S-a avut în vedere întreprinderea de măsuri comune pe linia controlului fluxurilor migraţioniste la limita sudică a spaţiului comunitar, efectuarea cu operativitate a schimbului de date şi informaţii între autorităţile de aplicare a legii din aceste ţări, precum şi un schimb eficient de experienţă între poliţiştii de frontieră europeni”, se arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră români au realizat 20 de misiuni, cu un total de 56 zile de patrulare, timp în care nava Gărzii de Coastă a parcurs 11.478 mile marine.

Sursa citată menţionează că în cadrul misiunilor desfăşurate, poliţiştii de frontieră români au salvat, transbordat şi transportat 2082 migranţi, care se aflau în pericol pe ambarcaţiuni supraaglomerate şi de mici dimensiuni, ce navigau în Marea Mediterană. Aceştia au fost predaţi apoi autorităţilor italiene.

Poliţiştii de frontieră, membri ai echipajului navei maritime „Ştefan cel Mare” s-au întors, luni, la Constanţa. În cele patru luni, la misiunea din Marea Mediterană au participat în total 52 de poliţişti de frontieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.