Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naval Group și Șantierul Naval Constanța, cea mai bună ofertă pentru corvetele Forțelor Navale

naval group

Asocierea dintre Șantierul Naval Constanța și Naval Group reprezintă un proiect economic major franco-român, care va face posibil nu doar ca Forțele Navale Române să dispună de cea mai avansată tehnologie pentru lupta pe mare, ci va face posibil și un amplu transfer de tehnologie de ultimă generație pentru economia românească. Acest lucru va consolida capacitățile naționale în domeniu și va conferi Ministerului Apărării Naționale un avantaj strategic pe termen lung.

Corvetele Gowind 2500 oferite de asocierea Naval Group-SNC încorporează tehnologie de vârf, testată în situații reale pe mare. 

Gowind 2500, singura platformă exclusiv militara din competitie, oferă performanțe unice, între care detecția țintelor pe distanțe lungi, o stabilitate superioară, operabilitate optimizată pentru condiții extreme de vreme. 

Gowind 2500 este o platforma care combină caracteristici antidetecție de neegalat și o rezistență ridicată, având integrate cele mai moderne sisteme NATO de luptă anti-aeriană, anti-submarin și împotriva navelor inamice de suprafață.

Naval Group a fost singura companie participantă la licitație care a oferit sistemul propriu de management al luptei – SETIS. Sistemul SETIS, utilizat și de fregatele franceze FREMM, procesează semnale de la o multitudine de radare de navigare și supraveghere, senzori și sonare și este rezultatul experienței îndelungate a Naval Group în proiectarea sistemelor integrate, multi-misiune și de luptă.

Dezvoltat în cadrul programului fregatelor franceze (FREMM), sistemul este interoperabil NATO și și-a dovedit performanțele superioare în misiunile de luptă pe mare.

Senzorii panoramici și modulul pentru culegere de informații au fost proiectați de Naval Group pentru a optimiza performanța operațională a unei nave militare, printr-un radar și un sistem de senzori cu detectare de 360 de grade.

Șantierul Naval Constanța este unul dintre cele mai mari șantiere de construcții, reparații si conversii de nave din Europa, fiind auditat international în privința capabilității de a construi nave militare de tipul corvetelor, dar și de dimensiuni mult mai mari.

Realizarea proiectului de către asocierea Naval Group - Șantierul Naval Constanța ar da șansa unui autentic transfer de tehnologie către un operator cu capital integral românesc, nu doar în ceea ce privește dezvoltarea corvetelor, cât și în ceea ce privește cerințele de offset, dezvoltarea unui centru de mentenanță pentru Forțele Navale Române și instruirea personalului.

Șantierul Naval Constanța are peste 125 de ani de funcționare, timp în care au fost construite peste 500 de nave, 30 doar în ultimii 16 ani grație unor investiții foarte ample, de peste 30 de milioane de euro.

Șantierul este partenerul strategic al Forțelor Navale Române în reparația și modernizarea celor mai importante nave, derulând mai multe programe în acest sens cu Marina Română.

Lider european în construcția de nave militare, Naval Group este unul dintre puținii constructori la nivel mondial de portavioane, submarine nucleare și nave de ultimă generație. 

Cu actionar majoritar statul francez, Naval Group este principalul furnizor al Marinei franceze, care dispune de o vastă experienta în contracararea amenințării prezentate de submarinele rusești în Atlantic și Mediterană.

Naval Group are în prezent contracte în derulare pentru furnizarea a 10 corvete Gowind 2500 pentru Malaezia, Egipt și Emiratele Arabe Unite.

De asemenea, Naval Group, grație experienței unice și celor mai performante tehnologii militare dezvoltate, a fost selectată să construiască 22 de submarine pentru state cu forțe navale importante, precum Australia, Brazilia și India.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.