Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NBA - Kyrie Irving, suspendat de Nets după ce a refuzat să-şi ceară scuze pentru un film antisemit

NBA
La o săptămână după ce NBA, prin vocea comisarului său Adam Silver, a condamnat atitudinea vedetei, Brooklyn Nets a decis să treacă la acţiune şi l-a sancţionat pe jucător.

"Am fost constrânşi (joi) să-l sancţionăm pe Kyrie, după ce el a refuzat să spună fără echivoc că nu crede în aceste percepte antisemite şi că nu recunoaşte conţinutul plin de ură al acestui film", a transmis franciza din Brooklyn într-un comunicat.

"O astfel de atitudine de a nu dezavua antisemitismul este profund dăunătoare, împotriva valorilor noastre de organizare şi constituie o conduită prejudiciabilă pentru echipă", a adăugat Nets.

Baschetbalistul american Kyrie Irving a recunoscut, miercuri, că a promovat un film antisemit pe reţelele de socializare care a avut un "impact negativ" asupra comunităţii evreieşti, angajându-se să facă o donaţie de 500.000 de dolari asociaţiilor care luptă pentru eradicarea urii şi intoleranţei.

Liga Anti-Defăimare (ADL), o organizaţie nonguvernamentală, al cărei scop este să susţină evreii împotriva oricărei forme de antisemitism, a condamnat ferm difuzarea afişului filmului "Hebrews to Negroes: Wake Up Black America", joia trecută, pe conturile de Twitter şi Instagram ale lui Irving şi care avea şi o trimitere către site-ul Amazon pentru a-l cumpăra.

Realizat în 2018 de Ronald Dalton Jr, documentarul este adaptarea unei cărţi cu acelaşi nume datând din 2015, în care se scrie că "numeroşi evrei celebri au recunoscut că l-au adorat pe Satan sau Lucifer".

"Sunt conştient de impactul negativ al mesajului meu pentru comunitatea evreiască şi îmi asum responsabilitatea", a declarat Irving. "Nu cred absolut deloc că tot ce este scris în carte este adevărat sau reflectă morala mea şi principiile mele", a mai spus jucătorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.