Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NBA - Legendarul Bill Russell a încetat din viaţă la vârsta de 88 de ani

marca.com
Bill Russell tricou
"Bill Russell, cel mai prolific campion din istoria sportului american, s-a stins la vârsta de 88 de ani, cu soţia sa Jeannine la căpătâiul său", a indicat familia celui care este considerat unul dintre cei mai mari jucători din istoria baschetului.

Primul jucător de culoare care a atins statutul de superstar în NBA, Russell are în palmaresul său 11 titluri de campion al NBA şi o medalie olimpică de aur, cucerită în 1956. El a fost, de asemenea, primul american de culoare care a antrenat o echipă în campionatul profesionist nord-american de baschet, aflându-se la cârma lui Boston Celtics din 1966 până în 1969.

Cunoscut mai ales pentru calităţile sale defensive, jucătorul de 2,08 m a evoluat în întreaga carieră în NBA, din 1956 până în 1969, sub culorile lui Boston Celtics, cu care a disputat 12 finale şi a cucerit 11 titluri, un record pentru un sportiv din marile ligi profesioniste americane, la egalitate cu Henri Richard din liga de hochei pe gheaţă (NHL).

De la anunţul decesului său, NBA a adus un omagiu "celui mai mare campion din toate sporturile de echipă".

"Bill a apărat ceva şi mai mult decât sportul: valorile de egalitate, respectul şi incluziunea care au fost înscrise în ADN-ul ligii noastre", a declarat comisarul NBA, Adam Silver.

"Din vârful carierei sale sportive, Bill a apărat cu tărie drepturile civice şi justiţia socială, o moştenire pe care a transmis-o generaţiilor de jucători din NBA", a adăugat Silver.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.