Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEAȘTEPTAT El este cel mai scump fotbalist din lume

Fotbal
minifotbal

Rashfor, Haaland și Alexander-Arnold sunt cei mai scumpi jucători din lume, conform unui studiu ștințific publicat de CIES. Messi e pe locul 97, în timp ce Ronaldo abia pe 137.

Observatorul de Fotbal al Centrului Internațional de Studii Sportive (CIES) a dat miercuri publicității un clasament al valorilor estimative de transfer ale jucătorilor de fotbal din cele mai bune 5 campionate din Europa, potrivit mediafax.ro.

Citește și: AUR nu se oprește! După întâlnirea cu Sorin Cîmpeanu, partidul lui George Simion face o solicitare către CNSU

CIES folosește un algoritm științific special pentru a calcula valoarea estimată a jucătorilor de top din lume, luând în calcul vârsta, performanțele recente, vechimea la clubul actual, numărul de meciuri jucate, starea de sănătate, durata contractului, statutul său la echipa națională și altele.

Clasamentul e actualizat din șase în șase luni, iar, la ultima estimare, cel mai scump jucător din lume este, conform CIES, atacantul de 23 de ani al lui Manchester United, Marcus Rashford, căruia analiza i-a conferit o valoare de 165 milioane euro.

Pe locul doi se clasează norvegianul de 20 de ani Erling Haaland (Borussia Dortmund), a cărui valoare de transfer e estimată la 152 milioane euro.

Internaționalul englez Trent Alexander-Arnold (22 ani), de la Liverpool, completează podiumul, fiind totodată și cel mai scump fundaș din top, cu o valoare apreciată la 151,6 milioane euro.

La foarte mică distanță, cu o valoare de 151,1 milioane euro se află Bruno Fernandes, tot de la Manchester United, totodată și cel mai scump mijlocaș.

Citește și: Poezia cu care Radu Pietreanu l-a scos din sărite pe Iulian Bulai: Anule care o să pleci ia cu tine pandemia, Sars-CoV, măștile, prostia

Pe 5 se situează Kylian Mbappé (Paris St-Germain), cel care până nu demult conducea topul, și care acum ar putea fi transferat pentru 149,4 milioane euro. Valoarea sa a scăzut din cauza duratei contractului său.

Top 10 e completat pe 6 de englezul Jadon Sancho (Borussia Dortmund, 148,4 mil. euro), pe 7 de portughezul João Félix (Athletico Madrid, 141,5 mil. euro), pe 8 de canadianul Alphonso Davies (Bayern München, 139,2 mil. euro), pe 9 de englezul Raheem Sterling (Manchester City, 136,9 mil euro) și pe 10 de germanul Kai Havertz (Chelsea, 136 mil. euro).

Cel mai scump portar din top este brazilianul Ederson Moraes (Manchester City), estimat la 79,6 milioane euro.

Cu doar 6 luni înainte de expirarea contractului, Lionel Messi prinde la limită top 100, fiind pe locul 97, cu o valoare de 54 milioane euro.

În ciuda performanțelor sale, Cristiano Ronaldo (35 ani) e dat de criteriile CIES doar pe locul 131, cu 47 milioane euro, din cauza vârstei și a duratei reduse a contractului său cu Juventus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.