Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEAȘTEPTAT Rafila contrazice raportul ECDC: România nu e pe primul loc la răspândirea Covid

agerpres
Alexandru Rafila

Alexandru Rafila contrazice raportul ECDC care plasa România în fruntea țărilor unde coronavirusul face ravagii. România este pe locul al treilea în ce privește numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus la nivel european, după Luxemburg și Spania, a spus la Digi24 Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, conform Mediafax.

Citește și: CURAJ NEBUN Un polițist DEMASCĂ șirul complicităților dintre șeful Poliției, șeful Poliției Capitalei și Duduieni: DE CE au 'greșit' mascații adresa

„Noi ne apropiem de cifra de 90 de cazuri la 100.000 de locuitori înregistrate în ultimele două săptămâni, Spania e la 110, Luxembrug la 120, dar este extrem de mult dacă comparăm cu alte țări care au trecut printr-un număr mare de infecții, de exemplu Italia care are 6 - 7 cazuri", a afirmat Rafila, întrebat despre raportul Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, care analiza situaţia epidemiologică din Uniunea Europeană şi Marea Britanie și din care a reieșit că România este în top când vine vorba de răspândirea epidemiei de COVID-19.

„Avem foarte multe cazuri, într-adevăr, asta înseamnă că există o transmitere comunitară și că măsurile de sănătate publică nu și-au făcut efectul, fie populația nu este aderentă la recomandările autorităților și cred că mai avem de lucru în planul comunicării și convingerii oamenilor că trebuie să fie parte din acest proiect național de limitare a transmiterii, care trebuie să continue pe o perioada medie (...)", a spus medicul.

Conform reprezentantului României la OMS, nu putem spune că păstrăm măsurile de protecție o lună - două și apoi lucrurile intră în normal.

În ce privește pericolul din lunile reci care vin, reprezentat de imposibilitatea diferențierii coronavirusului de gripă, Rafila a spus că „trebuie să pregătim acel moment și să pregătim capacitatea de laborator”, iar un alt element deosebit de important este legat de vaccinare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.