Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Neamţ: Ministerul Apărării ar putea renunţa la administrarea staţiunii balneo-climaterice de la Bălţăteşti

Inquam Photos / Octav Ganea
ionel arsene

Ministerul Apărării Naţionale ar putea renunţa la administrarea staţiunii balneo-climaterice de la Bălţăteşti, situaţie în care aceasta ar ajunge în administrarea proprietarului, respectiv a Consiliului Judeţean Neamţ, potrivit preşedintelui CJ, Ionel Arsene, informează agerpres.ro

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor s-a întâlnit, joi, la Bălţăteşti, cu preşedintele CJ Neamţ, cu care a discutat această posibilitate. 

Ionel Arsene a declarat că se are în vedere această măsură pentru a putea fi accesate fonduri europene. 

"Luăm în calcul posibilitatea ca staţiunea Bălţăteşti să revină în administrarea Consiliului Judeţean Neamţ pentru că intenţionăm să facem investiţii majore cu fonduri europene. Aceste aspecte vor fi discutate împreună cu Ministerul Apărării Naţionale în perioada următoare. Noi suntem deschişi în continuare la o colaborare cu Ministerul", a precizat Arsene. 

Ministrul Apărării a afirmat că staţiunea Bălţăteşti este un loc foarte important pentru recuperarea militarilor români întorşi din teatrele de operaţii şi nu numai. 

"Am venit să văd cum se desfăşoară activitatea aici şi să răspund la solicitarea pe care Consiliul Judeţean Neamţ a adresat-o Ministerului Apărării Naţionale, de întoarcere a staţiunii. Este o discuţie pe care o purtăm, vom analiza şi vom discuta fiecare punct din această solicitare. Important este că activitatea se desfăşoară în parametri normali, că echipa de la Bălţăteşti îşi face datoria aşa cum se cuvine. Am văzut capacităţi de recuperare pentru militarii români şi nu numai, pentru că staţiunea deserveşte şi personal civil. Niciodată nu vom fi închişi vreunei propuneri de a îmbunătăţi lucrurile şi de a obţine o bază de calitate pentru militarii noştri", a declarat Mihai Fifor. 

Staţiunea de la Bălţăteşti este în proprietatea Consiliului Judeţean Neamţ, iar în 1993 a trecut în administrarea Ministerului Apărării Naţionale. În anul 2010 a fost aprobată prelungirea perioadei de administrare până în anul 2050. 

Sanatoriul staţiunii dispune de 500 locuri de cazare în cele 4 hoteluri, iar baza de tratament are 75 cabinete cu diverse proceduri. La Bălţăteşti lucrează doi medici, doi fiziokinetoterapeuţi, 19 asistenţi medicali, doi maseuri şi un registrator medical. 

Începând cu 2010, Ministerul Apărării Naţionale a investit aici aproape 7 milioane de lei. 

Sanatoriul este singura unitate sanitară din Ministerul Apărării Naţionale care asigură recuperarea militarilor, atât în activitate cât şi în rezervă şi retragere, precum şi a familiilor acestora, folosind factorul natural de cură, respectiv apa clorurosodică şi nămolul de sediment ca formă de tratament, potrivit reprezentanţilor staţiunii balneo-climaterice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.