Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEBUNIA din Portul din Dover s-a sfârșit. Marea Britanie a redeschis în noaptea de marţi spre miercuri terminalul spre Franța unde mii de români erau blocați

Kent Online
Dover port harbour

Portul din Dover s-a redeschis în noaptea de marţi spre miercuri, slăbind puţin cordonul sanitar care strânge Marea Britanie după anunţul descoperirii unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2, informează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Redeschiderea urmează unui acord pentru a depăşi criza la care au ajuns Londra şi Parisul pentru a permite şoferilor de camioane blocaţi în Regatul Unit să părăsească ţara pe baza unui test COVID-19 rapid.

Această decizie care atenuează ameninţarea unei penurii de produse, după ce mii de camioane au fost blocate în Anglia ca urmare a suspendării timp de 48 de ore a transportului însoţit de marfă anunţată de Franţa, de care Marea Britanie este foarte puternic dependentă.

Totodată, în cursul serii de marţi, Franţa şi Belgia au anunţat o uşoară relaxare a anumitor restricţii introduse după anunţarea duminică a răspândirii rapide în Marea Britanie a acestei noi tulpini a virusului care provoacă COVID-19, a cărei rată de transmisie este cu 40% până la 70% mai mare, conform informaţiilor furnizate de Londra.

Franţa va autoriza începând de miercuri, sub rezerva unui test COVID-10 negativ, revenirea în Marea Britanie a cetăţenilor săi şi a persoanelor cu domiciliul pe teritoriul său sau în UE, precum şi a celor care "trebuie să realizeze deplasări esenţiale". Belgia şi Olanda au adoptat măsuri similare.

Eurostar a anunţat, de asemenea, reluarea circulaţiei trenurilor sale miercuri pentru "călătorii din Marea Britanie cu destinaţia Europa continentală", care rămâne supusă unor "condiţii".

Franţa va anunţa, de asemenea, măsuri care să permită reluarea transportului de marfă miercuri, potrivit unei surse diplomatice.

Comisia Europeană recomandase mai devreme în cursul zilei de marţi ca statele membre ale UE să faciliteze reluarea traficului pentru a "evita întreruperea lanţului de aprovizionare" şi pentru "călătorii esenţiale", recomandare care are ca scop facilitarea revenirii acasă a mii de cetăţeni UE şi britanici.

Germania, asemănător altor zeci de ţări care au întrerupt legăturile cu Regatul Unit, nu a anunţat o relaxare a restricţiilor impuse până pe 6 ianuarie, similar deciziei adoptate de Spania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.