Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEBUNIE ASF l-a dat în judecată pe Marian Sârbu, consilierul șefului Autorității

Marian Sarbu

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) l-a dat in judecata in luna aprilie din acest an pe Marian Sârbu de la care solicita 56.433 de lei, prejudiciu realizat de acesta in patrimoniul fostei Comisii de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), unde acesta a fost presedinte inainte ca aceasta institutie sa fie absorbita de catre ASF, scrie HotNews.ro. Cu toate acestea, presedintele ASF, Mișu Negrițoiu, l-a reangajat in luna iulie din acest an pe Marian Sârbu pe postul de consilier personal.

Citește și: ADEVĂRATUL motiv pentru care Sorin Oprescu nu a fost eliberat

Tribunalul Bucuresti are pe rol un dosar inregistrat la data de 1 aprilie 2015, in care Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) l-a reclamat pe Marian Sarbu, fost presedinte al CSSPP (Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, autoritate responsabila de piata pensiilor private care in 2013 a fost absorbita, alaturi de CSA si CNVM, in ASF). Obiectul dosarului este: 'actiune in raspundere patrimoniala'.

Citește și: Ce nu s-a văzut la televizor: Cum și-a bătut joc Victor Ponta de Liviu Dragnea / VIDEO

Dupa absorbtia CSSPP de catre ASF, Marian Sârbu a fost numit prim-vicepresedinte al ASF, de unde a demisionat, in luna iulie 2014, fortat de Curtea Constitutionala care a decis ca numirea lui in aceasta functie a fost neconstitutionala deoarece acesta nu avea experienta necesara ceruta de lege.

Citește și: Victor Ponta pleacă din România: Unde este primit premierul

Dupa ce a demisionat din ASF, Marian Sârbu a fost numit consul in Dubai de catre Guvernul Ponta. In acest an, Marian Sârbu a fost rechemat la cererea sa din postul de consul al Romaniei la Dubai si s-a reintors in Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in luna iulie 2015 pe pozitia de consilier al presedintelui ASF, Mișu Negrițoiu.

Potrivit sursei citate, în instanţă, ASF solicita de la Marian Sârbu suma de 56.433 lei, reprezentand prejudiciu realizat de acesta in patrimoniul fostei Comisii de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Citește și: Percheziții de amploare la un spital important: Ce caută procurorii

Potrivit ASF, "situatia mentionata face parte din litigiile de munca ale ASF care implica fosti membri ai Comisiilor predecesoare ASF si fosti salariati care solicita pachete compensatorii, cat si fosti sau actuali angajati care au incasat sume necuvenite, asa cum au fost constatate de catre Curtea de Conturi. ASF are obligatia de a recupera aceste prejudicii, demers contestat in instanta de catre salariatii respectivi. ASF are un numar total de 54 de asemenea litigii, in care sunt implicate 138 de persoane".

Citește și: BOMBĂ Primarul UNPR din Baia Mare a fost pus sub urmărire penală de DNA

În ceea ce priveşte angajarea lui Sârbu pe postul de consilier personal, ASF precizează: "Marian Sârbu detine calitatea de salariat al ASF din data de 22.07.2014, iar pentru perioada in care a ocupat postul de consul al Romaniei in Dubai prin detasare la Ministerul Afacerilor Externe, contractul de munca i-a fost suspendat. Asadar Marian Sarbu era angajat al ASF in momentul deschiderii la Tribunal a procesului invocat. Ca si in cazul altor salariati, litigiul de munca nu este un motiv de desfacere a contractului de munca".

Citește și: Celebrul drum COBRA aduce Guvernului un proces: Un consorțiu a dat în judecată statul român

Noua lui sotie Sârbu, Monica Mihaela, a incasat şi ea anul trecut de la ASF peste 300.000 de lei. In conditiile in care aceasta nu figura in listele cu declaratii de avere ale actualilor si fostilor angajati ASF, HotNews.ro a solicitat informatii suplimentare despre aceasta. Oficialii ASF au precizat ca Sârbu Monica Mihaela a lucrat in ASF pana in vara anului trecut, cand a parasit autoritatea prin programul de plecari voluntare, primind si salarii compensatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.