Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEBUNIE în Israel. Soldații au ucis un evreu din greșeală în centrul Ierusalimului

israel

Soldaţi israelieni au împuşcat mortal miercuri noaptea, în centrul Ierusalimului, un evreu despre care au crezut că este un palestinian care încerca să îi atace, a anunţat joi poliţia locală, informează DPA. 

Ulterior, joi dimineaţă, doi presupuşi atacatori au fost împuşcaţi în momentul în care se pregăteau să înjunghie evrei în oraşul Beit Shemesh, situat la vest de Ierusalim, a declarat Luba Samri, purtătoare de cuvânt al poliţiei israeliene. Ea a adăugat că cei doi suspecţi au suferit răni grave. 

Palestinienii au lansat peste 30 de atacuri cu armă albă contra evreilor în ultimele trei săptămâni, circa 50 de palestinieni şi nouă evrei pierzându-şi viaţa. Mai mult de jumătate dintre victimele palestiniene sunt autorii unor atacuri cu armă albă, iar restul au fost împuşcaţi în ciocniri cu forţele israeliene. 

Acestea au folosit gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc, dar şi muniţie de război pentru a dispersa protestatari palestinieni de la graniţa dintre Israel şi Fâşia Gaza şi pentru a reacţiona la atacurile palestiniene cu sticle incendiare şi pietre în Cisiordania şi Ierusalim. 

Pe de altă parte, cinci soldaţi israelieni şi un palestinian au fost răniţi miercuri seară, în Cisiordania, la sud de Ierusalim. Soldaţii încercau să disperseze participanţii la un proteste palestinian, când o maşină a intrat în forţă în ei. Un soldat israelian şi şoferul palestinian al automobilului au fost grav răniţi în incident. 

Liderii radicali palestinieni au cerut intensificarea atacurilor contra evreilor, în pofida apelului la reţinere lansat de secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, în discuţiile avute recent la Ierusalim, Ramallah şi Amman. 

'Dacă Israelul continuă execuţiile în teren contra palestinienilor în Cisiordania şi Ierusalim, noi avem alte forme de rezistenţă contra Israelului. Dacă inamicul nu înţelege mesajul acestei forme de revoltă populară, ar trebui să ştie că avem alte forme şi le vom folosi', a declarat Khaled al-Batsh, lider al organizaţiei radicale Jihadul Islamic, în faţa susţinătorilor săi reuniţi în Gaza miercuri seară. 

În trecut, gruparea Jihadul Islamic a lansat atacuri sinucigaşe cu bombă şi rachete contra forţelor israeliene. 

Unii palestinieni au numit noul val de violenţă drept 'a treia Intifada', la un deceniu de la încheierea, în 2005, a celei de-a doua revolte palestiniene care a izbucnit în anul 2000, pe fondul blocajului din negocierile de pace israeliano-palestiniene. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.