Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nebunia cardurilor de sănătate: Sistemul medical, blocat complet

card

Sistemul cardurilor de sănătate s-a blocat complet, marţi, după ce luni funcţia foarte greu. La această oră, în întreaga ţară nu se pot elibera rețete compensate şi nu se pot asigura servicii medicale. Sistemul informatic a costat peste 50 milioane de euro şi a clacat din prima zi de punere în funcţiune.

Sandra Alexiu, vicepreşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, a declarat pentru Realitatea TV că de la ora 10.00 nu se mai pot activa cardurile, iar de la 11.00 nu se mai pot elibera nici reţete pentru medicamente compensate şi nici trimiteri. "Stăm degeaba în cabinete, nu putem facem nimic", a spus aceasta, adăugând că deşi CNAS suţine că se pot elibera medicamente şi fără cardul de sănătate, de fapt, s-a blocat tot sistemul, deci nu pot fi eliberate deloc reţete.

Cardul de sănătate a picat testul în prima zi în care toţi furnizorii de servicii medicale au fost obligaţi să-l folosească. Medicii de familie s-au plâns că nu-l pot activa, iar unii dintre ei chiar au refuzat să consulte bolnavii care nu aveau documentul la ei. În acelaşi timp, reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au ripostat: doctorii care refuză să consulte vor suporta consecinţele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.