Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nebunie la bursă: Cum au reacționat piețele financiare la îngrijorarea provocată de virusul din China

galacticconnection.com
colaps bursa financiar

Preţurile activelor riscante au scăzut marţi la nivel mondial, iar yenul şi titlurile Trezoreriei americane au crescut, pieţele financiare reacţionând la îngrijorarea provocată de noul virus respirator din China, transmite Reuters, citat de news.ro.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a convocat miercuri o întâlnire pentru a analiza declararea unei urgenţe medicale la nivel global, în timp ce autorităţile din China au confirmat că noul coronavirus s-ar putea răspândi de la om la om. Primarul oraşului Wuhan, unde a apărut virusul, a confirmat un al şaselea deces provocat de virus.

Investitorii sunt îngrijoraţi de pericolul contagiunii, în condiţiile în care sute de milioane de oameni vor călători cu ocazia sărbătorii Anului Nou chinezesc, în această săptămână.

Traderii şi-au reamintit scăderile înregistrate de acţiuni în timpul epidemiei provocate de Sindromul Respirator Acut Sever (SARS) în perioada 2002-2003, care a ucis circa 800 de oameni în întreaga lume, după ce a apărut în China.

FĂRĂ CUVINTE Florin Cîțu a împrumutat, azi, TREI MILIARDE DE EURO, de pe pieţele externe, cu scadență peste 12 și 30 de ani

Acţiunile de pe pieţele emergente au scăzut cu 1,58%. Indicele MSCI al acţiunilor din regiunea Asia-Pacific, exceptând Japonia, a închis în declin cu 1,63%, în timp ce indicele japonez Nikkei a pierdut 0,91%.

La Hong Kong, care a avut de suferit în timpul epidemiei SARS, principalul indice bursier a coborât cu 2,8%.

Teodor Meleșcanu stă cu sufletul la gură - va zbura de la șefia Senatului? Verdictul așteptat de la CCR

În Europa, cele mai mari scăderi au fost ale acţiunilor producătorilor de bunuri de lux, care au expuneri mari în China.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 index a scăzut cu 0,16%, iar indicele global MSCI cu 0,29%.

În Statele Unite, indicele acţiunilor companiilor aeriene a coborât cu 2,3%, iar cele ale operatorilor de hoteluri şi cazinouri Las Vegas Sands şi Wynn Resorts, ambele cu operaţiuni importante în China, au scăzut cu peste 4%.

”Apariţia virusului pare să fie cel mai important factor negativ”, a declarat Scott Brown, economist şef la Raymond James, în St. Petersburg, Florida.

Indicii bursieri americani Dow Jones Industrial Average, S&P 500 şi Nasdaq Composite au înregistrat la rândul lor o uşoară scădere.

Randamentul titlurilor Trezoreriei SUA pe termen de 10 ani a scăzut de la 1,835% la 1,7795%. Indicele dolarului a scăzut cu 0,04%, iar euro cu 0,04%, la 1,109 dolari pe unitate.

Contractele futures pentru aur au scăzut cu 0,22%, la 1.55,4 dolari uncia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.