Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEBUNIE TOTALĂ în Moldova: Curtea Constituțională a anunțat DIZOLVAREA Parlamentului - VIDEO

ccrm

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a emis duminică o hotărâre pentru dizolvarea Parlamentului, în urma unei sesizări depuse de Pavel Filip, care a preluat funcția de președinte interimar după suspendarea lui Igor Dodon, conform unui comunicat emis de CCM.

”La 9 iunie 2019, Curtea Constituţională a Republicii Moldova a examinat sesizarea nr.114f/2019 depusă de către Preşedintele interimar al Republicii Moldova, dl Pavel Filip, privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului de legislatura a X-a.

Citește și: Exploziv! De unde a fost dată afară ‘soacra’ lui Liviu Dragnea

În baza articolelor 135 alin. (1) lit. f) și 140 din Constituţie, 26 din Legea cu privire la Curtea Constituţională, 63 lit. b) şi 66 alin. (1) din Codul jurisdicţiei constituţionale şi a Hotărârii Curţii Constituţionale nr. 13 din 8 iunie 2019, Curtea Constituţională a emis următorul aviz:

„Se constată drept circumstanță care justifică dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a imposibilitatea formării Guvernului în termenul prevăzut de articolul 85 alin. (1) din Constituție”.

Prezentul aviz este definitiv, nu poate fi supus niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.”, se arată în decizia CCRM.

Citește și: Șocant! Directivă clară primită de gardienii lui Liviu Dragnea de la Rahova

Deputații au organizat o nouă ședință duminică dimineață, în pofida hotărârilor emise de CCM care au invalidat activitatea parlamentară de sâmbătă și care au dus la suspendarea din funcție a președintelui Igor Dodon, pentru faptul că nu s-a conformat deciziei CCM privind dizolvarea Parlamentului.

După încheierea ședinței parlamentare, Zinaida Greceanîi, șefa Parlamentului, a convocat ședința Biroului Permanent al Parlamentului, conform Unimedia.

Citește și: Surse Dezvăluirea care aruncă-n aer alegerile prezidențiale! Cine e omul susținut de Viorica Dăncilă

Vineri, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a emis o decizie conform căreia președintele Igor Dodon era obligat să dizolve Parlamentul în data de 8 iunie, deoarece a depășit termenul de 90 de zile de la alegeri pentru formarea unui Guvern.

Sâmbătă, Igor Dodon a decis să nu dizolve Parlamentul. A fost aleasă șefa Parlamentului, Zinaida Greceanîi, Maia Sandu a fost numită în funcția de prim-ministru și noii membrii ai Guvernului au depus jurământul de învestire. Ulterior, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională toată activitatea Parlamentară efectuată sâmbătă.

Citește și: Exploziv! De unde a fost dată afară ‘soacra’ lui Liviu Dragnea

Duminică, CCM a decis suspendarea din funcție a președintelui Igor Dodon și numirea prim-ministrului Pavel Filip în funcția de președinte interimar al Republicii Moldova.

„Un pas disperat pentru a profita de Curtea Constituţională, sub controlul Curţii Constituţionale, în scopul de a continua să uzurpare puterea. Singura cale de ieșire este mobilizare externă și internă, presiune și presiune grea uzurpatoram… ”, a declarat Igor Dodon prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook.

Citește și: Șocant! Directivă clară primită de gardienii lui Liviu Dragnea de la Rahova .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.