Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEBUNIE TOTALĂ în plenul Parlamentului, în miezul nopții! E convocată, DE URGENȚĂ, comisia de buget: 'Este o chestiune foarte gravă. E dezastru la buget'

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam parlament vot

Cristina Prună, deputată USR, a anunțat joi, în plen, că aleșii din Comisia de buget a Camerei au fost chemați, joi noapte, pentru a rediscuta Legea plafoanelor, în urma propunerii lui Liviu Dragnea prin care este majorat deficitul bugetar din care va fi finanțată creșterea alocației copiilor.

„Vă cerem o apuză de consultări de 15 minute pentru a discuta despre modificarea Legii plafoanelor. Este o chestiune foarte gravă. Colegii noștri au fost chemați la Comisia de buget-finanțe să rediscute această lege, care vă reamintesc că a trecut și prin Senat și prin Camera Deputaților, a fost votată. Se impune o consultare pe această temă”, a declarat Cristina Prună, în plenul Parlamentului, la discuțiile despre bugetul de stat pentru anul 2019.

Citește și: Brigitte Sfăt este imposibil de recunoscut! Câți bani a scos din buzunar pentru operațiile estetice și cum arăta înainte

„În scurt timp va avea loc ședința de comisie pentru modificarea Legii plafoanelor. Vom reveni cu amănunte Secretariatului Comisiei pentru buget”, prevede mesajul primit de Cosette Chichirău, publicat de deputatul USR pe Facebook.

Chichirău a comentat, în postare ei, că e o problemă faptul că PSD vrea să schimbe Legea plafoanelor pentru a modifica deficitul bugetar de la 2,55% la 2,76% deoarece proiectul a fost deja votat de Parlament, scrie mediafax.ro.

Citește și: Surpriză la CSM! Nimeni nu se aștepta la asta! Ce notă a luat Adina Florea la interviul pentru Secția de investigare a magistraților

„Dezastru la buget: amendamentul pentru creșterea alocațiilor copiilor are impact bugetar de peste 2 miliarde de lei. Dacă nu luăm din altă parte, trebuie să trecem această cheltuială pe deficit. Problema este că legea plafoanelor, care stabilește deficitul, a trecut deja de Parlament ieri. Tocmai am fost convocați la comisia de buget pentru a modifica legea! Incredibil...”, a scris Cosette Chichirău, pe rețeaua de socializare.

Președintele ședinței de plen a Parlamentului, Florin Iordache, a afirmat că nu se poate convoca comisia fără aprobarea Biroului Permanent al Parlamentului.

Citește și: Augustin Lazăr, despre dosarul Laurei Kovesi: ‘Mâine vom afla mai multe informații de la Secția pentru instrumentarea infracțiunile din justiție’

„Nu a fost nimeni invitat. Nu se putea convoca comisia până nu se face Birou permanent”, a susținut Iordache, în plen.

După ce PNL a propus majorarea alocației de stat pentru copii de la 84 lei la 150 de lei, finanțată prin excedentul înregistrat de Bugetul asigurărilor sociale, liderul PSD a anunțat că va exista o majorare a alocației pentru copii, însă prin majorarea deficitului bugetar de la 2.55% la 2.76%, astfel fiind nevoită modificarea Legii plafoanelor.

Dragnea a adăugat că, în plenul de vineri va fi modificată Legea privind plafoanele, pentru a modifica deficitul și că diferența între amendamentul său și cel propus de PNL pentru mărirea alocațiilor pentru copii este doar sursa de finanțare.

Citește și: A ieșit la iveală! Unde a fost plecat Mihai Gâdea – Întâlnire-surpriză

Inițial, Parlamentul a adoptat, joi în plen reunit, un amendament al deputatului PNL Robert Sighiartău care prevede majorarea alocației copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani,de la 84 de lei la 150 de lei.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019. Potrivit proiectului de lege, plafoanele nominale ale cheltuielilor totale pentru bugetul general consolidat pentru anul 2019 este de 335.076,8 milioane lei, din care 102.420,1 milioane lei reprezintă cheltuielile de personal.

Citește și: Brigitte Sfăt este imposibil de recunoscut! Câți bani a scos din buzunar pentru operațiile estetice și cum arăta înainte

„Plafonul soldului bugetului general consolidat, exprimat ca procent în produsul intern brut, este în anul 2019 de -2,55%, iar în anul 2020 de -2,10%. (2) Plafonul cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat, exprimat ca procent în produsul intern brut, este de 10,0% în anul 2019 și de 9,7 % în anul 2020”, prevede articolul 2 din proiectul de lege.

Senatul a adoptat proiectul de lege pe 11 februarie, Camera Deputaților fiind camera decizională.

Citește și: Surpriză la CSM! Nimeni nu se aștepta la asta! Ce notă a luat Adina Florea la interviul pentru Secția de investigare a magistraților .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.