Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEBUNIE totală în Scandalul apei minerale. Argumentele ANPC, dărâmate de ANSVSA, IISPV şi Poliţie

www.gradinamea.ro
apa minerala

La mijlocul lunii martie (mai precis 19 martie) a izbucnit un mega-scandal legat de apa minerală plată îmbuteliată care se vindea în marile lanțuri de magazine.  Inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au aplicat atunci amenzi contravenționale în valoare de 50.000 de lei pentru abateri de la limitele microbiologice în cazul a 5 tipuri de apă de masă și apă de izvor îmbuteliată, comercializate în unele rețele comerciale din București.

Au urmat reacții și contrareacții. Unele lanțuri de hypermake-uri și supermarke-uri au anunțat că vor exclude de la vânzare sortimentele indicate, iar producătorii s-au trezit cu pagube uriașe în urma controlului și mai a comunicării publice a ANPC.

La doar o săptămână diferență de la Controlul ANPC asistăm la o adevărată lovitură de teatru - Laboratorul pe concluziile căruia și-a bazat ANPC-ul controlalele și deciziile a fost închis pentru 3 luni de zile de o inspecție comună de la Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara și Poliție.

Cazul începe să semene perfect cu Scandalul copiilor din Argeș unde o firmă a suferit pierderi enorme doar pentru că un oficial și-a permis să pronunțe public numele unor producători pe baza unor suspiciuni.

În Cazul apei minerale situația este cel puțin tulbure. ANPC ia decizii și face comunicări publice în baza rapoartelor emise de un laborator cu mari probleme semnalate de alte instituții ale statului și produce daune enorme producătorilor căzuți la mijloc.

Vom reveni cu detalii despre acest scandal și despre modul în care s-ar fi făcut acele analize extrem de ciudate invocate de ANPC. Detalii interesante in curând mai ales că STIRIPESURSE.RO a solicitat RENAR (Asociatia de Acreditare din Romania) amânunte cu privire la Laboratorul care a făcut analizele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.