Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEBUNIE TOTALĂ la Bacalaureatul de toamnă: JUMĂTATE din candidații unui județ au contestat notele primite

bacalaureat

Rezultatele de la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat au fost contestate de jumătate dintre candidaţi, a informat Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila.

Astfel, dintre cei 360 absolvenţi din seria curentă şi seriile anterioare care au participat la probe, 176 candidaţi au cerut reexaminarea lucrărilor.

La proba de Limba şi literatura română s-au depus 63 de contestaţii, la proba obligatorie a profilului s-au depus 56 de contestaţii, iar la alegere a profilului şi specializării 57 de contestaţii, scrie Agerpres.

Înainte de contestaţii, a doua sesiune a examenului de Bacalaureat a fost promovată la nivelul judeţului Brăila doar de 32,64% dintre candidaţi, trei unităţi de învăţământ având o rată de promovare de 0%.

Procentul în rândul seriei curente de elevi a fost de 32,64%, din cei 239 candidaţi prezenţi la examen doar 78 reuşind să promoveze. Cele trei unităţi de învăţământ unde rata de promovare a fost de 0% sunt Liceul Tehnologic "Gh. K. Constantinescu", Liceul Tehnologic "Nicolae Oncescu" Ianca şi Liceul Teoretic "C. Angelescu" Ianca.

În ceea ce priveşte promoţiile anterioare, din cei 121 candidaţi prezenţi la examen, doar 23 au reuşit să promoveze Bacalaureatul, adică 19,01%.

Rata cumulată de promovare a absolvenţilor din seria curentă şi seriile anterioare este de 28,06%. În total, la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat au fost înscrişi 456 candidaţi, dintre care 360 s-au prezentat la probe, 101 au reuşit să promoveze examenul, iar doi candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.