Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nebunie: traficul prin vămi, dinspre Ucraina, a crescut cu 87% în numai câteva ore

Inquam Photos / Casian Mitu
refugiati ucraineni

Frontierele României au fost tranzitate, joi, de peste 111.000 de persoane. La graniţa cu Ucraina, creşterea depășește 87%, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră transmis vineri.

Joi, într-un interval de 24 de ore, prin punctele de frontieră ale României au făcut formalitățile de control aproximativ 111.817 persoane, cetățeni români și străini, dintre care 58.268 persoane au fost pe sensul de intrare în ţară, iar 53.549 persoane pe cel de ieşire, informează vineri Poliția de Frontieră.

Citește și: Zelenski a izbucnit la adresa NATO: Suntem lăsați singuri. Nimeni nu ne vrea în Alianță

Citește și: Primul oraș din România care s-a umplut de refugiați din Ucraina: hotelurile sunt pline cu sute de familii

Citește și: Începe teroarea pentru România: Ucraina anunță creșterea nivelului de radiații de la Cernobîl

Citește și: Ultimă oră: Guvernul României face precizări despre creșterea radiațiilor din România după alerta de la Cernobîl

Comparativ cu miercuri, când valorile de trafic la nivel naţional au fost de 93.060 de persoane (46.901 pe sensul de intrare în ţară, 46.159 pe sensul de ieşire) s-a înregistrat o creştere de 20%. La frontiera cu Ucraina, numărul total de cetăţeni români şi străini a fost de 12.220 de persoane, dintre care 10.624 pe sensul de intrare în ţară. Comparativ cu miercuri, când s-au înregistrat 6.519 persoane (4.041 pe sensul de intrare în ţară), s-a constatat o creştere cu 87,5%.

La frontiera cu Moldova, valorile de trafic au fost de 18.728 persoane (dintre care 12.055 pe sensul de intrare în ţară), iar în ziua anterioară au fost 14.228 persoane (7.972 pe sensul de intrare în ţară) - creştere de 31,6%. La nivel naţional, au efectuat formalităţile de control 14.068 cetățeni ucraineni, dintre care 10.408 pe sensul de intrare în România, fiind înregistrată o creştere cu 150%. Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 7.422 cetăţeni ucraineni, iar la cea cu Republica Moldova au intrat 2.193. Joi, 11 persoane au solicitat acordarea unei forme de protecţie a statului român în punctele de trecere a frontierei, acestea urmând a fi preluate de reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.