Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Neculai Onțanu atrage atenția: `Suntem într-o criză atipică ce face parte dintr-un război asimetric`

ADER
Neculai Ontanu

Președintele de onoare al Partidului ADER, Neculai Onțanu, face o trecere în revistă a actualei crize politice și de sănătate publică prin care traversează România și e de părere că avem a face cu o criză atipică și cu un război asimetric. El e de părere că într-o astfel de încleștare important e să se știe că Panica nu e soluția, dar că moderția, cumpătarea și precauția sunt esențiale:

”Suntem într-o criză atipică ce face parte dintr-un război asimetric. La momentul de față suntem dezarmați și nu găsim încă răspunsurile la ceea ce ni se întâmplă. În această situație este important ce trebuie să știm despre agresiunea inamicului (coronavirusul) și măsurile pe care să le luăm pentru a ieși cu bine din această acțiune de surprindere reușită a inamicului. Ce trebuie să știm ?

-         Panica nu rezolvă problema.

-         Moderația, cumpătarea și precauția sunt esențiale.

-         Reușim să trecem cu bine această perioadă grea numai prin implicarea și colaborarea cetățenilor cu autoritățile.

-         Logistica adaptată situației este esențială.

-         Să ascultăm de recomandările autorităților specializate ale statului, pentru că oricum ele au mai multe informații și rezolvări. Pentru publicul larg măsurile de asumat sunt în principal de igienă personală.

Ce măsuri trebuie să luăm ? În primul rând fără extremisme.

-         La măsuri extreme inamicul, coronavirusul, va apela la acțiuni extreme.

-         Închiderea transportului cu metroul în București este o idee greșită, pentru că se va pune presiune mai mare pe transportul public cu tranvaiele, autobuzele și troleibuzele și așa supraaglomerate.

-         Permiterea accesului în mijloacele de transport în comun, metrou, tranvaie, troleibuze, autobuze să fie permis doar pentru persoanele ce poartă măști de protecție achiziționate sau confecționate personal. Noi cetățenii intrăm și noi alături de autorități, care singure pot fi depășite, în lupta pentru a ne proteja propria viață.

-         Adoptarea de măsuri drastice de sancționare pentru cei ce nu respectă măsurile stabilite de autorități.

-         Programarea diferențiată a orelor de începere a programului de lucru pe marile platforme industriale, pentru scăderea aglomerării la anumite ore a mijloacelor de transport în comun.

-         Închiderea activităților din construcții pentru o perioadă de două luni (pentru forță majoră, cu plata salariaților pentru această perioadă cu 75% din salariul mediu net pe economie) pentru a scădea numărul celor care circulă cu mijloacele de transport în comun.

-         Pentru o informare corectă a cetățenilor este necesar deschiderea de urgență aunui post public de televiziune care să transmită informații despre coronavirus, situația reală din teritoriu, măsurile ce trebuiesc luate de persoanele fizice și companii, măsurile luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, sancțiunile pentru nerespectarea măsurilor stabilite de autorități.

-         Pentru continuarea pregătirii școlare este necesar deschiderea unui post de televiziune de comunicare cu elevii și părinții, inclusiv de transmitere a unor activități didactice.

Intrarea în activitate a Comitetului Municipal București pentru Situații de Urgență condus de prefectul Capitalei, care să adopte măsuri diferențiate specifice pentru București.  Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență are în compunere cei mai buni specialiști în domeniu. Nu am auzit până acum de activitatea lor.”, susține Neculai Onțanu într-o comunicare remisă STIRIPESURSE.RO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.