Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Neculai Onțanu: Fac apel la premierul Ludovic Orban ca din septembrie să dea drumul activităților din domeniul HoReCa

ADER
Neculai Ontanu

Președintele de onoare al ADER, Neculai Onțanu, candidat din partea ADER-PPUSL la Primăria Sectorului 2, face public un apel la premierul Ludovic Orban pentru redeschiderea din septembrie a activităților din domeniul Horeca. El susține că trebuie doar luat exemplul altor state din Uniunea Europeană și dat drumul la un domeniu care ar reangaja mii de șomeri și prin urmare ar veni mult mai mulți bani la Bugetul secătuit al statului.

”Am avut în ultima perioadă mai multe întâlniri cu reprezentanți ai organizațiilor profesionale și conducători de societăți comerciale din domeniul HORECA (hoteluri, restaurante, baruri și cafenele) din Sectorul 2 al Capitalei. La unison sesizăm Guvernul României cu toată responsabilitatea că în urma blocării activității lor, zeci de mii de salariați și-au pierdut locurile de muncă, mii de firme au intrat în faliment, cei care aveau angajamente cu băncile sunt executați de acestea în urma imposibilității achitării ratelor scadente. Un întreg sector economic a fost prăbușit, de la care nici statul nu mai încasează nici TVA și nici taxele și impozitele datorate de acestea, veniturile prin care alimenta de fapt fondul de investiții pentru economie.

Toți sesizează că mult pomenitul Program guvernamental de relansare economică este o poveste și pentru simplu fapt că promisiunile de împrumuturi pentru investiții și capital de lucru nu sunt accesibile pentru întreprinderile mici și mijlocii și nici pentru marile companii care-și închid pe rând porțile. O altă consecință a refuzului Guvernului de redeschidere a acestor activități economice este creșterea exponențială a numărului de șomeri pentru care bugetul statului, din lipsă de fonduri, în curând nu le va mai putea plăti ajutorul de șomaj. Practic, inclusiv bugetul statului, dacă nu se iau măsuri urgente de redeschidere a activităților comerciale, va fi băgat în faliment, în incapacitate de susținere a cheltuielilor publice și a celor sociale.

Fac și facem apel la Guvernul României, la domnul Ludovic Orban, primul Ministru al Guvernului, să ia exemplul celorlalte țări europene și, începând cu luna septembrie să dea drumul la activitățile economice din domeniul HORECA, care ar reangaja miile de șomeri, ar aduce bugetului statului veniturile pierdute prin măsurile actuale și ar crea resurse financiare pentru realizarea investițiile statului.” susține Neculai Onțanu, Președinte de onoare al Partidului ADER, într-un comunicat de presă remis STIRIPESURSE.RO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.