Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Neculai Onțanu, Președinte de onoare a Partidului ADER: NU mai trimiteți corpul medical la moarte! (Comentariu)

ADER
Neculai Ontanu

În România s-a  ajuns în situația absurdă de a face din corpul medical dușmanii societății. Propaganda, abil construită, menită să ascundă, să mascheze incompetența guvernanților, face din întregul personal medical principalul inamic al românilor. Medicii și asistenții medicali din România, ani de-a rândul au fost defăimați, discreditați, puși la stâlpul infamiei, scuipați și interziși în spațiul public. Iar acum, când au devenit stâlpul salvării omenirii, ei sunt catalogați peste noapte, tot în România, persoane indezirabile și dușmanii românilor. Nu mai au nici un drept. Nu au dreptul să vorbească despre dezastrul din sistemul medical păstorit de-a lungul anilor de o liotă de politruci abonați la resurse uriașe provenite din taxele și impozitele plătite de români. Sunt condamnați pentru că-și dau demisiile, sunt blamați pentru că refuză să mai intre în spital.

Ce s-a întâmplat după promisiunile pompoase ale guvernanților după nenorocirea de la Colectiv ? Nimic.

Domnilor guvernanți, îi trimiteți la moarte sigură să lupte cu această pandemie cu mâinile goale. Invocați o stare aproape ca la război, iar unii dintre voi mai au și proasta inspirație sau lipsa de cultură să spună că și în primul război mondial armata română nu avea înzestrarea necesară. Vorbim acum, peste o sută de ani, în plină epocă a științelor ultrasofisticate făcând o comparație mai mult decât absurdă. Da, dar frizând absurdul comparației și atunci au murit mii de ostași români degeaba, nevinovați. A trebuit să treacă un secol ca să ne dăm seama că în această perioadă nu s-a întâmplat aproape nimic în mintea și în comportamentul guvernanților noștri. Atunci am trimis la moarte ostașii cu „pieptu-i de aramă”, acum trimitem la moarte medicii fără combinezoane și măști. Tristă coincidență, nefericită comparație.

Deși se știa din timp că vine prăpădul, nu s-a luat nicio măsură. Guvernul nu este în stare să asigure minimul necesar de protecție. Unde-i trimiteți domnilor guvernanți pe medici, pe asistentele medicale, pe cei din personalul auxiliar și pe cei de pe ambulanțe ?

Responsabilitatea nu este a medicilor așa cum încercați să induceți în rândul opiniei publice printr-o perfidă manipulare. Responsabilitatea este a voastră, a guvernanților și a politrucilor care v-ați perindat la guvernare. Unde sunt sindicatele și asociațiile profesionale ale medicilor să-și apere confrații și pe noi cetățenii de rând, pe noi românii ? Ce vă cer medicii ? „Dați-ne echipament de protecție ca să nu murim și să nu vă omorâm și pe voi”. Statul român nu este în stare să rezolve așa ceva ? Este evident că nu. Iar medicii, sub amenințarea dosarelor penale, se văd nevoiți să-și apere și ei propria viață, a copiilor și a familiilor lor. Dar și pe a noastră. Demisiile nu pot fi oprite cu amenințări și cu măsuri de forță, pentru că medicii vor avea întotdeauna varianta angajării în străinătate. Vrem să-i alungăm din nou și chiar pe toți ? Doamne ferește, nu ne dorim să se întâmple așa ceva, dar vom asista la un exod al medicilor după această dramă națională.

Felicitări presei de toate felurile care prezintă, nepartizan, o realitate pe care nu ne-am fi dorit-o nici în cele mai negre gânduri. Dacă nu ar fi fost presa am fi murit până acum de „moarte bună”.

Partidul ADER cere Guvernului să stopeze această impresie foarte periculoasă care se creează în rândul oamenilor, probabil neintenționat,  privind responsabilitatea și culpabilizarea, exclusiv a corpului medical, pentru nenorocirile pe care le parcurgem în zilele acestea.

Partidul ADER cere imperativ Guvernului să asigure în totalitate echipamentul de protecție și aparatura medicală necesar corpului medical, pentru a reuși să-și exercite profesia și să ne apere viața.

Cerem imperativ Guvernului să facă, în cel mai scurt timp posibil, rectificarea bugetară prin care să aloce banii necesari pentru spitale.

Este în joc viața tuturor românilor, iar medicii, asistenții medicali și ceilalți lucrători din sistemul medical au rămas singurii care ne mai pot apăra în această luptă.

Neculai Onțanu, Președinte de onoare a Partidului ADER

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.