Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negociator PSD: Putem reveni la TVA de 20%

PSD stiripesurse.ro

Partidele parlamentare vor discuta, săptămâna viitoare, despre Codul Fiscal, după cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis. Data consultărilor încă nu este bătută în cuie. Delegația PSD va fi formată din ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici și șefii celor două comisii parlamentare de buget-finanțe, Viorel Ștefan (Camera Deputaților) și Viorel Arcaș (Senat).

Dupa discuțiile dintre partide, Parlamentul se va reuni in 24-26 august pentru a discuta cererea de reexaminare. Proiectul Codului Fiscal va merge mai intai in Senat, unde comisia de buget-finante a fost deja convocata pentru 24 august.

Președintele comisiei, Viorel Arcaș, a declarat, joi, pentru STIRIPESURSE.RO, că in opinia sa cel mult va fi schimbat TVA din 19% in 20%.

"N-a spus prea multe Presedintele, am vazut cererea de reexaminare, sunt doar generalitati. Normal, la o reexaminare noi suntem obligati sa ne referim la cele trimise inapoi, la articole, dar aici nu avem nimic concret, deci am putea fi chiar neconstitutionali, parerea mea. Nu avem decat sa vedem acum ce se va discuta intre partide, care sunt ideile PNL, ca ei au convocat primii, dar ceva concret nu avem la reexaminare. Am discutat si cu ministrul Finantelor, acum sa vedem cum interpreteaza partidele cererea de reexaminare, ce solicitari au, desi stiti bine ca la discutiile initiale au fost de acord deputatii, chiar au plusat la TVA de 19%. Eventual putem reveni la forma propusa initial, TVA de 20%, care a trecut si prin Senat, altceva nu stiu ce putem sa modificam. Dar din discutiile pe care le-am avut nu cred sa fie modificari, iar pozitia UNPR nu cred ca se schimba", a declarat Arcaș, care va participa la negocierile cu PNL.

Presedintele Romaniei sustine ca scaderea TVA de la 24% la 19%, coroborata cu alte scaderi sau eliminari de impozite, toate aceste masuri fiind sustinute de Guvern in Codul Fiscal, ar pune economia tarii in pericol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.