Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negociatorul şef al UE, Michel Barnier, în privința Brexit: Solicitările lui Boris Johnson sunt 'inacceptabile'

Daily Express
Michel Barnier

Solicitările de modificare a acordului de divorţ formulate de noul premier britanic Boris Johnson sunt "inacceptabile" şi UE trebuie să se pregătească pentru o ieşire a Marii Britanii fără acord, a avertizat joi negociatorul şef al UE Michel Barnier, relatează AGERPRES.

Boris Johnson "a declarat că dacă este să se încheie un acord, trebuie eliminată 'plasa de siguranţă' (pentru frontiera irlandeză - n.r.). Este evident inacceptabil şi nu ţine de mandatul Consiliului European", a afirmat Michel Barnier într-o scrisoare adresată reprezentanţilor celorlalte 27 de state membre, consultată joi de AFP.

Citește și: Declarația controversată a Vioricăi Dăncilă! Poate cei din Piața Victoriei aveau dreptate, nu știu acest lucru, eram în concediu

"După cum sugerează discursul său mai degrabă agresiv, trebuie să ne pregătim pentru o situaţie în care el acordă prioritate planificării unui 'no deal', în parte pentru a face presiune asupra unităţii UE 27", a adăugat Michel Barnier.

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker urma să discute telefonic cu Boris Johnson la ora 17.45 (15.45 GMT), a declarat purtătoarea sa de cuvânt. Aceasta ar fi prima discuţie între cei doi lideri după preluarea mandatului de premier de către Boris Johnson miercuri.

Citește și: SURSE Klaus Iohannis a bătut palma în secret! Lovitură pentru Dan Barna – Mutarea care scoate din joc USR-PLUS-ul

Boris Johnson a calificat joi drept "inacceptabil" acordul de retragere negociat de Theresa May, căreia i-a urmat în fruntea guvernului, şi a cerut Uniunii Europene să redeschidă negocierile.

"Vom analiza orice idee a Marii Britanii privind chestiunile retragerii care sunt compatibile cu acordul de ieşire existent şi suntem bineînţeles pregătiţi să refacem declaraţia politică, în conformitate cu liniile directoare ale Consiliului European", explică Michel Barnier într-un e-mail.

Citește și: Cutremur! Soțul blondei care vrea să-i fure fotoliul lui Klaus Iohannis părăsește o importantă funcție

"O absenţă a unui acord nu va fi niciodată alegerea UE, dar trebuie să fim cu toţii pregătiţi pentru toate scenariile", a insistat el.

"Notez reacţiile numeroase şi puternice la acest discurs în Camera comunelor. În acest context, trebuie să urmărim cu atenţie noile reacţii şi evoluţii politice şi economice în Marea Britanie în urma acestui discurs", a conchis oficialul european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.