Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier evocă progrese dar şi probleme persistente, în PE, după a noua rundă de negocieri cu Londra

Daily Express
Michel Barnier

Negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier i-a informat vineri pe eurodeputaţi că ultima rundă de negocieri a Uniunii Europene (UE) cu Marea Britanie cu privire la viitoarea realaţie comericală a permis progrese, dar că au rămas totodată ”multe probleme în suspans”, declară o sursă pentru Reuters, potrivit news.ro.

Barnier a citat problema ajutorului de stat, a garanţiilor unei concurenţe loiale, dar şi pescuitul, aprovizionarea cu energie şi preţul carbonului între blocajele în negocieri, potrivit sursei citate.

Această a noua rundă de negocieri s-a desfăşurat de marţi şi până vineri. Negocierile continuă la Londra, săptămâna viitoare, iar la Bruxelles cealaltă săptămână, a anunţat Barnier, citat de această sursă.

Negociatorul-şef UE al Brexitului a subliniat că ultimele două săptămâni din octombrie reprezintă ultima şansă în vederea ajungerii la un acord.

Citește și: DNA a decis: ‘Fostul director ‘Unifarm’ va fi judecat pentru săvârşirea infracţiuni de luare de mită’

Pe de altă parte, preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der leyen a îndemnat vineri Regatul Unit să-şi ”intensifice” negocierile cu UE privind realaţia comercială post-Brexit, în urma negocierilor din această săptămână la Bruxelles - ultima rundă înscrisă în mod oficial pe agendă.

”Atunci când vrei, poţi. Cred, aşadar, că este necesar să intensificăm negocierile. Merită efortul să muncim din greu”, a declarat germana.

Von der Leyen urmează să se întâlnească sâmbătă cu premierul britanic Boris Johnson pentru a face bilanţul situaţiei. ”Nu avem timp”, a avertizat preşedinta Comisiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.