Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negociatorul Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier: 'Încă există riscul ca Marea Britanie să iasă din UE fără Acord'

Daily Express
Michel Barnier

Negociatorul Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a informat miercuri că încă există posibilitatea ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană fără Acord și a adăugat că negocierile referitoare la comerț cu Londra vor fi „dificile”, potrivit Reuters, anunță MEDIAFAX.

Declarațiile sale vin în contextul în care pe 12 decembrie au loc alegeri generale în Marea Britanie, scrutin despre care premierul Boris Johnson speră că va duce la rezolvarea actualei crize privind ieșirea țării din Blocul comunitar.

Citește și: Florin Cîțu a făcut declarații- Ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor

„Riscul unui Brexit fără un acord ratificat încă există. Trebuie să ne pregătim”, a spus Barnier în timpul unui discurs susținut la Bruxelles.

„În toate statele membre este o diferență mare în ceea ce privește companiile mari și IMM-urile în privința pregătirii pentru Brexit. Trebuie să continuăm să lucrăm, în special cu IMM-urile”, a spus el.

Barnier a adăugat că Marea Britanie ar putea ieși din Uniunea Europeană la finalul lunii ianuarie 2020 dacă Parlamentul de la Londra nu va ratifica Acordul propus de Boris Johnson, iar autoritățile europene vor decide să nu acorde un nou termen în privința Brexit.

Oficialul european a mai spus că timpul dintre ieșirea efectivă a Marii Britanii din Uniunea Europeană și sfârșitul anului 2020 este extrem de important în ceea ce privește semnarea unui acord comercial între Bruxelles și Londra.

„Negocierile vor fi dificile și solicitante. Timpul de care dispunem pentru a încheia negocierile va fi extrem de scurt, 11 luni”, a mai spus el. „Având în vedere proximitatea noastră geografică și independența noastră economică (...) vrem să avem garanții solide în privința tuturor aspectelor”, a adăugat oficialul.

Citește și: Olguța Vasilescu reacționează după ce Cozmin Gușă a intrat în PSD:’Nu mă simt confortabil’

De asemenea, Barnier a precizat că Uniunea Europeană va permite Marii Britanii acces la piața unică după Brexit doar dacă Londra va motiva o astfel de solicitare și dacă se va asigura că regulile și standardele europene vor fi respectate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.