Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri Guvern-sindicate pe salariile bugetarilor. Ultimele detalii

wall-street.ro
dragos paslaru

Problema salariilor din sistemul bugetar a ajuns din nou pe masa Ministerului Muncii! Ministrul Dragoș Pîslaru începe astăzi lucrul cu sindicatele pentru o ordonanța de urgență. Proiectul ar urma să majoreze doar lefurile celor mai prost plătiți bugetari.

În urmă cu câteva zile, la numirea în funcţie a lui Pâslaru, acesta declara că nu exclude în continuare o ordonanţă de urgenţă pentru majorarea salariilor foarte mici, măsură care să poată fi aplicată din vară.

Ministrul Muncii a făcut, la Realitatea TV, precizări legate de salariile românilor, explicând că acestea nu vor fi tăiate şi că, pentru moment, se va concentra asupra celor mai mici salarii, care trebuiesc crescute.

Dragoş Pâslaru: "Acum ne concentrăm pe cei cu venituri foarte mici, primul exerciţiu e concentrat pe prima parte a piramidei, pe bază. În prima variantă, se mişca, e adevărat, toată piramida, dar cu foarte puţin...Ceilalţi vor fi avuţi în vedere în proiectul de lege, care va intra în vigoare din 2018.

Cei cu salarii în zona medie vor vedea că vor stagna, un an şi jumătate, în timp ce cei cu salarii mici vor veni din urmă. E vorba de solidaritate. Plecăm cu cei care sunt cei mai în nevoie. În educaţie ne uităm la învăţători, în sistemul sanitar ne uităm la brancardieri şi infirmiere. 

Întâi se modifică principiile. Apoi se modifică procesul. Lucrăm cot la cot, am avut întâlniri informale cu toate confederaţiile sindicale, i-am rugat să îmi ofere ajutor şi au acceptat.''

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.