Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri intense în Parlanent - PNL încearcă să evite în ultimul moment adoptarea creşterii pensiilor cu 40% (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

PNL duce negocieri intense în Parlament, cu puţin timp înainte de votul final pe rectificarea bugetară. Dacă proiectul trece în forma actuală, modificată de PSD, pensiile ar trebui majorate cu 40%, nu doar cu 14%, cum a stabilit Guvernul Orban.

Potrivit unor surse politice, PNL a bătut palma cu UDMR pentru susţinerea în plen a variantei de retrimitere în comisii a proiectului de rectificare. Chiar şi aşa, liberalii mai au nevoie de aproximativ 10 voturi pentru a bloca adoptarea. Sursele parlamentare dezvăluie că PNL a încercat şi o negociere cu Pro România, însă nu s-a obţinut sprijinul oamenilor lui Ponta.

UPDATE: Ulterior, înţelegerea cu UDMR a căzut, iar reprezentanţii maghiarilor au votat împotriva retrmiterii în comisii, Posibil ca aceştia să voteze doar împotriva proiectului în plen.

Conducerea Camerei Deputaților și Senatului au decis ca rectificarea bugetară adoptată de Guvern să fie dezbătută marți, într-o ședință care începe la ora 13.00. Cea mai importantă modificare se referă la revenirea la majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie.

Premierul Ludovic Orban susține că nu sunt posibile creșteri de cheltuieli pentru majorarea pensiilor cu 40% și pentru stimulente de câte 500 de euro pentru profesori.

„Nu sunt posibile aceste creșteri de cheltuieli. PSD a generat cheltuieli de 6,5% din PIB suplimentare și, în același timp, a modificat și plafonul maxim de îndatorare raportat la PIB, de la 44% la 40%. Adică a generat cheltuieli suplimentare și a interzis posibilitatea obținerii de finanțări pentru susținerea acestor cheltuieli. Adică a pus bazele unui faliment”, a explicat, duminică, la Iași, premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.